Campionii României s-au întors acasă! David Popovici: „Sunt onorat să reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături de mine”

de | 26.06.2022 21:36 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Național

Dublul campion mondial la înot, David Popovici, a ajuns în România. Alături de el se află și piteșteanul Robert Glință, care a obținut a patra poziție la 50 m spate.

Sportivii sunt așteptați de ministrul Sportului, Eduard Novak, la Salon Oficial al Aeroportului “Henri Coandă”, potrivit unei informări de presă. De asemenea, campionii României au fost așteptați de Camelia Potec (șefa Federației de Natație), Mihai Covaliu (șeful COSR) și alte oficialități.

Am așteptat un campion care ne-a făcut mândri și am simțit că suntem puternici, uniți. David ne-a demonstrat că sportul ne unește. Este cel mai bun ambasador al nostru. Ne face mândri că suntem români.

De foarte mulți ani nu am mai trăit aceste clipe. Vreau să-i mulțumesc lui David că a reușit să ne motiveze, să deschidă inimile noastre. A arătat cât de puternici putem să fim”, a declarat Novak.

popovici glinta - Campionii României s-au întors acasă! David Popovici: „Sunt onorat să reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături de mine”

Foto Digi 24

Ministrul Eduard Novak nu a menționat absolut nimic despre performanța lui Robert Glință în declarația lui.

David Popovici, vizibil emoționat de această dată, a spus că este onorat să reprezinte România și să simtă românii alături de el:

Nu sunt obișnuit cu atât de multă lume și atenție, dar sunt tot eu, la fel de natural.
Le mulțumesc tututor românilor, care m-au urmărit, a fost superb.
Sunt onorat să reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături de mine”, a transmis campionul David Popovici.

Piteșteanul Robert Glință a mărturisit că este fericit că este contemporan cu David.

Sunteți foarte mulți aici, sunt extrem de recunoscător și eu.
Eu am o oarecare istorie de participare la competiții internaționale, dar nu ne-am confruntat niciodată cu o masă așa mare de oameni.
Niciodată nu m-am simțit atât de special.
Fără aceste rezultate colosale nici eu nu mă bucuram de această atenție.
Îți mulțumesc ție, David, că sunt contemporan cu tine”, a spus Robert Glință.

David Popovici este primul înotător care a câștigat, în ultimii 49 de ani, două titluri mondiale la aceeași ediție a Campionatului Mondial.

David Popovici a câștigat finala de la 100 m liber, reușind să scoată un timp record mondial la juniori de 47.58. El a fost urmat de francezul Maxime Grousset, care a ieșit pe locul doi cu timpul 47,64 secunde.

Guvernul României a anunțat că a alocat un milion de lei pentru a recompensa reușita tânărului înotător David Popovici. Suma este alocată din Fondul de rezervă. De asemenea, Administrația Prezidențială îl va decora pe Popovici cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, fiind cea mai înaltă distincție a statului.

Piteșteanul Robert Glință s-a clasat pe locul patru în finala probei de 50 de metri spate, de la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta, cu timpul de 24 de secunde și 57 de sutimi.

Este cel mai bun rezultat obținut de Glință la o competiție mondială de seniori.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Guvernul alocă 1 milion de lei pentru David Popovici

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: David Popovici | Robert Glință