Beat la volan, a produs un accident rutier pe străzile din Argeș

de | 26.06.2022 20:01 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Accident rutier produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, în localitatea Poiana Lacului. Potrivit polițiștilor, incidentul a avut loc după miezul nopții, iar implicată a fost o mașină la volanul căreia se afla un bărbat de 49 de ani, din comuna Vedea.

Ajunși la fața locului, oamenii legii au constatat că șoferul era sub influența băuturilor alcoolice, iar în urma verificării cu aparatul etilotest a reieșit o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din fericire, accidentul nu s-a soldat cu victime, ci doar cu pagube materiale, însă având în vedere inconștiența bărbatului care a urcat băut la volanul mașinii, se putea întâmpla o adevărată tragedie.

Argeșeanul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. El s-a ales cu dosar penal, iar cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs fapta.

Amintim că un alt eveniment asemănător a avut loc sâmbătă dimineața, în comuna Budeasa, acolo unde un șofer de 20 de ani, care se afla sub influența alcoolului, a pierdut controlul volanului și a intrat în stâlpul de electricitate, ajungând, ulterior în șanț.

Ce riști dacă urci băut la volanul mașinii

Potrivit legii, orice valoare de alcool în aerul expirat de peste 0,00g/l este sancționată, având în vedere că această infracțiune pune în pericol atât viața conducătorului auto, cât și a celorlalți participanți la trafic.

Codul rutier 2022 are în vedere următoarele pedepse pentru cei care sunt prinși sub influența alcoolului la volan: amenda contravențională și amendă plus închisoare.

În cazul în care vorbim de o valoare sub 0,8 g/litru, se aplică o contravenție care constă în 9-20 de puncte de amendă. De asemenea, permisul va fi suspendat pentru 90 de zile.

Dacă valoarea de 0,8 g/litru este depășită, șoferii riscă amendă și închisoare de la 1 până la 5 ani.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Șofer de 20 de ani, beat la prima oră a dimineții! A intrat cu mașina în stâlp

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole