Canalul Dunăre – Marea Neagră și Canalul Poarta Albă – Midia, Năvodari, intră în renovări

de | 05.01.2023 09:24 | Știri, După subiect, Economic, Național

Guvernul a aprobat realizarea lucrărilor de modernizare pentru Canalul Dunăre – Marea Neagră și Canalul Poarta Albă – Midia, Năvodari, care vor contribui la creșterea siguranței navigației pe cele două canale, a anunțat Executivul.

Valoarea totală a investiției este de peste 1,6 miliarde lei, iar durata de execuție este de 60 de luni. Obiectivul este inclus în Master Planul General de transport al României și se află pe rețeaua de transport de interes european. Finanțarea se realizează din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operațional Transport 2021-2027 și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, a mai explicat Executivul după ședința de Guvern. Canalul Dunăre – Marea Neagră a fost inaugurat official în anul 1984 și uneşte portul Cernavodă cu portul maritim Constanţa, scurtând cu aproximativ 400 km ruta navelor dinspre Marea Neagră spre porturile dunărene din Europa Centrală. Pe canal pot circula simultan, în ambele sensuri convoaie cu 6 barje, având în total până la 18.000 de tone, cu o lungime maximă a convoiului de 296 de metri, o lăţime de 22,8 metri şi un pescaj de 3,8 metri.

Foto descriptiv. Sursă foto: politici.weebly.com

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Mai mulți bani pentru acești angajați! Din februarie intră pe card

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole