Veste bună pentru acești români! Cresc salariile

de | 25.01.2023 23:04 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Veste bună pentru acești români! Cresc salariile

Veste bună pentru o categorie de angajați din România! Aceștia vor primi măriri salariale cu până la 50%.

Este vorba despre bugetarii care lucrează cu fonduri europene în programele operaţionale aferente perioadei de programare 2021 – 2027, cât şi PNRR.

Măsura a fost aprobată de Guvern, iar pe 4 ianuarie, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind creșterea salariilor.

Majorarea salariului se va face în funcție de anumite calificative pe care salariații le vor primi. Prin urmare, pentru calificativul „foarte bine” un angajat va primi o creștere de 50%, cel care primește „bine” va avea o mărire de 25%, dar dacă se obține „satisfăcător” sau „nesatisfăcător”, nu se aplică majorarea.

Introducerea noilor programe operaţionale 2021 – 2027; completarea structurilor, autorităţilor şi instituţiilor publice în care este încadrat personalul care îndeplineşte atribuţii privind gestionarea asistenţei financiare nerambursabile europene, prevăzute de regulamentele europene şi memorandumurile de finanţare aplicabile sau aferente elaborării, gestionării, negocierii şi implementării PNRR; modificarea majorării salariale de la 35% la 50% până la prima evaluare a activităţii/performanţelor profesionale individuale”, prevede actul normativ.

Potrivit legii, creșterea salarială va fi dată în perioada în care angajatul își desfăşoară activitatea în condiţiile OUG nr. 152/2022 pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Noua lege mai arată că măsura este necesară pentru a stimula angajații care programele menționate și „pentru a asigura un aparat de lucru suficient de adecvat care să asigure îndeplinirea celor 507 jaloane până la data de 31 august 2026”.

Foto descriptiv Playtech

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

ARGEȘ: Firme amendate pentru munca la negru

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole