Când vor fi făcute plățile către persoanele care găzduiesc refugiați ucraineni

de | 04.05.2023 21:56 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Când vor fi făcute plățile către persoanele care găzduiesc refugiați ucraineni

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat joi, după ședința de Guvern, că plățile pentru cheltuielile de cazare aferente persoanelor care au găzduit refugiați din Ucraina urmează să fie efectuate în cel mai scurt timp posibil.

În cel mai scurt timp urmează să fie efectuate plăţile pentru cheltuielile de cazare aferente persoanelor care au găzduit refugiaţi din Ucraina, în primele trei luni ale anului, este vorba de ianuarie, februarie şi martie, lunile pentru care au fost deja centralizate situaţiile pentru aceste cheltuieli”, a spus Dan Cărbunaru după şedinţa Executivului, potrivit news.ro.

În ultimele luni nu s-au făcut aceste plăți, din cauza modificării condițiilor de ajutor pentru refugiații ucraineni. Astfel, în baza deciziei luate joi de Guvern, ele urmează să fie făcute din bugetul de stat.

Toate cheltuielile pentru anul trecut au fost deja suportate de statul român”. ”Aceste sume urmează să fie acoperite, completate, prin fondurile de la Uniunea Europeană care urmează să ajungă în vara acestui an, cel mai probabil în luna iunie”, a spus  Dan Cărbunaru

Purtătorul de cuvânt al Executivului a mai arătat că în luna mai, în baza noului cadru generat de Guvern, România va sprijini în continuare refugiaţii ucraineni.

El a mai arătat că sunt peste 4 milioane de ucraineni care au trecut prin România ,după începerea invaziei ruse şi aproape 100.000 se află încă pe teritoriul țării noastre.

Mulţi dintre ei au beneficiat de sprijinul concret pe care cetăţenii români au înţeles să îl ofere, oameni care şi-au deschis uşile caselor pentru a-i primi pe semenii lor”, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

sursă foto wowbiz.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

IPJ Argeș alături de elevi! Proiectul „Ia atitudine, Spune stop violenței!” în școli

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: