Cardurile de energie 2023. De luni beneficiarii pot plăti facturile

de | 18.02.2023 12:35 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Lifestyle, Național

De luni, 20 februarie 2023 beneficiarii cardurilor de energie vor putea plăti facturile. Directorul Poștei Române, Valentin Ștefan, a făcut un apel la calm către românii care își vor achita facturile cu cardul de energie, să nu se înghesuie la oficiile poștale. Aceste declarații au fost făcute în podcastul DigiContext, potrivit Digi24. E bine de menționat faptul că în prima tranșă se pot efectua plăți până la data de 30 iunie 2023.

Potrivit calendarului asumat, începând de la 20 februarie se vor efectua plățile pentru facturile curente și restante. Ajutorul este acordat pentru aproximativ 4 milioane de persoane vulnerabile, care locuiesc în aproximativ 2,8 milioane de gospodării eligibile, pentru a compensa prețul la energie indiferent de natura acesteia, respectiv energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne pentru foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire, explică cei de la MIPE. Cardul de energie are valabilitatea asigurată până la 31.12.2023, dar plățile se pot efectua la oficiile poștale până în data de 27.12.2023.

În baza cardului se pot efectua plăți în următoarele perioade:

  • Pentru tranșa I – valoare de 700 lei, în perioada 20.02.2023 – 30.06.2023;
  • Pentru tranșa II – valoare de 700 lei, în perioada septembrie 2023 – 27.12.2023.

”Pot folosi aceste carduri până la sfârșitul lunii iunie”

Totodată, directorul Poștei Române a precizat se așteaptă ca, în primele zile, majoritatea angajaților poștei să se ocupe doar cu încasarea acestor facturi și că ia în calcul prelungirea programului de lucru ori chiar deschiderea oficiilor poștale și duminica.
”Ne facem griji din punctul acesta de vedere ( eventuale cozi la oficiile poștale n.r.), este singurul lucru pe care nu îl putem controla. Nu știm dacă se trezesc, de exemplu, 200 de beneficiari care toți să vină luni la prânz. Va exista clar coadă acolo. Va fi un lucru neplăcut pe care încercăm să-l evităm. Oamenii să înțeleagă că pot folosi aceste carduri până la sfârșitul lunii iunie și dacă văd că este coadă la oficiul poștal să vină fie mai târziu, fie a doua zi. În funcție de fluxul de clienți, am luat în calcul inclusiv prelungirea programului de lucru atât în timpul săptămânii, cât și sâmbăta și duminica. Nu am vrea să luăm o decizie acum, pentru că încă nu știm cum o să fie luni, marți. Dar, acesta este încă un apel la calm că dacă vedem că e nevoie de mai mult timp, vom aloca mai mult timp”, spune Valentin Ștefan potrivit sursei citate. Directorul Poștei Române a mai precizat că, în București sau Piatra Neamț, unele oficii poștale au înființat ghișee separate unde pot fi achitate facturi doar cu cardurile de energie.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cardul de energie: Ghidul situațiilor speciale. Ce trebuie să știe beneficiarii sprijinului de 1.400 lei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Poșta Română

Ultimele articole