Care este tariful de încărcare? Sunt gata stațiile de încărcare pentru vehicule electrice

de | 29.08.2023 12:01 | Pitești, Administrație

Veste bună pentru piteșteni. Administrația locală anunță că au fost finalizate cele 10 stații de încărcare pentru vehicule electrice, instalate în strada Costache Negri nr. 30 (parcare Bowling), finanțate de către Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de încărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședințe de județ.

”De astăzi, 29 august 2023, sunt funcționale cele 10 stații de încărcare vehicule electrice din strada Costache Negri – parcarea Bowling!

Fiecare stație are 2 puncte de încărcare: unul permite încărcarea multistandard în curent continuu la o putere de peste 50 kW, iar celălalt permite încărcarea în curent alternativ la o putere de peste 22 kW.

Aplicația mobilă pentru stațiile de încărcare, ELMotion, se poate descarca din google play și app store. Tariful de încărcare este de 1 Ron/ KW.

Urmează un al doilea proiect (contract semnat cu AFM) pentru încă 12 stații, cu câte două posturi, în zone diferite, pentru a acoperi orașul”, a transmis Cristian Gentea, primarul Piteștiului.

Sursă foto: Primăria Municipiului Pitești. Sursă foto: Primăria Municipiului Pitești.

Fiecare stație are 2 puncte de încărcare, respectiv 2 locuri de parcare destinate exclusiv mașinilor electrice, dintre care 1 punct de încărcare permite încărcarea multistandard în curent continuu, la o putere ≥ 50 kW, şi 1 punct de încărcare permite încărcarea în curent alternativ la o putere ≥ 22 kW a vehiculelor electrice. Utilizatorii pot descărca aplicația mobilă pentru stațiile de încărcare – ELMotion –  din Google Play și App Store. Tariful de încărcare este de 1 Ron/ KW. Stațiile au fost furnizate și montate de către ELECTROMAGNETICA S.A., în baza contractului nr. 42437/09.08.2022 ce a avut valoarea de 2.520.361,71 lei cu TVA, din care 1.900.000,00 lei cu TVA valoare eligibilă finanțată de către A.F.M., potrivit informării transmise de administrația locală din Pitești.

Sursă foto: Primăria Municipiului Pitești.

Citiți, de aseemnea, pe anchetaonline.ro:

ARGEȘ. „Festivalul Țuicii” de la Coșești, se apropie cu pași repezi!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești