Reguli de aur când gătiți carnea de miel! Sfaturi pentru o friptură grozavă!

de | 15.04.2023 17:03 | Știri, Lifestyle, Național

Cât de frumos poate fi să ne adunăm cu cei dragi la masa de Paște și să ne bucurăm împreună de această mare sărbătoare.
Așteptăm Paștele cu multă veselie, dar și cu bunătăți pline de savoare ce întregesc atmosfera festivă cum nu se poate mai bine.

Friptura de miel este nelipsită de pe masa de Paște. Este delicioasă si se preparară foarte usor. Cu siguranță cei prezenți la masă vor fi încantați de gustul acesteia.

friptura miel

 

Preparatele pe bază de carne de miel sunt fragede si suculente dar înainte de preparare haideți să vorbim puțin despre cum cum puteți alege corect carnea de miel si de ce anume trebuie sa tineți cont .

Culoarea

Carnea de miel proaspată are o culoare roz. De asemenea, aceasta nu trebuie să aibă un aspect umed. Pielea de pe carcasă trebuie sa fie albă, cu o tentă gălbuie, să nu fie lipicioasă.

Mirosul

Deși pentru multe persoane mirosul specific de oaie este respingator, acesta reprezintă un semn al calității și al prospețimii cărnii.

Elasticitatea, varsta și greutatea

Un miel tânăr trenuie să fie de 10-14 kg dupa sacrificare iar vârsta trebuie să fie mai mare de 2 luni,

Sursa 

Cumparați carnea de miel doar de la producători autorizați.

carne de miel

Există multe rețete de friptură de miel, toate delicioase, dar noi vă propunem o rețetă din pulpă de miel cu cartofi și legume de sezon, care va impresiona cu siguranță persoanele de la masă.

Ingredientele pentru friptura de miel

pulpa de miel
1-2 kilograme de cartofi
5-6 catei de usturoi
1 pahar cu vin alb
1 cana mare cu apa
50 ml ulei
2-3 crengute rozmarin
2-3 crengute cimbru
2 legaturi ceapa verde
1 legatura usturoi verde
sare
piper
foi de dafin

miel friptura

Cum preparăm friptura de miel

Pentru început, se spală pulpa de miel si se lasă să se scurgă de apa in exces.

Între timp curațăm si spălăm toate legumele și verdeturile. Tăiem cațeii de usturoi în bastonașe iar cartofii îi tăiem în bucati protrivite (dupa preferinte).

Într-o tava incapatoare adaugăm cartofii taiati cubulete si asezonati cu sare dupa gust. Amestecm bine. Printre acestia adaugam ceapa si usturoiul verde taiate bastonase de aproximativ 2-3 cm lungime.

Cățeii de usturoi, se pun în carnea de miel, înțepați cu un cuțit și să înfingeți bucăți de usturoi în ea. La final ungeti carnea cu ulei și asezonati cu sare și piper.

Daca vă mai ramane ulei, adaugați-l în tavă, peste cartofi și amestecati totul cât mai bine.

Adaugați apoi vinul și apa peste cartofi si așezați pulpa de miel în tavă. Peste presărați cimbru si rozmarin.

Acoperiți tava cu folie de aluminiu si coaceți totul timp de o ora la cuptorul incins la 190-200 grade. La final, ultimele 30 minute îndepărtați folia și coaceți fără.

Cum servim friptura de miel

Serviți friptura de miel alaturi de o salată, orice salată vă place, fie ea una de roșii cu usturoi, salată verde sau de sezon.

 

masa paste miel

Baiț pentru carnea de miel

Preparatele din carne de miel pot avea întotdeauna un gust mai delicios dacă sunt pregătite într-un baiț aromat.Sunt foarte multe gospodine care aleg varianta aceasta pentru friptura de miel.

Baițul este preparatul care cuprinde mai multe condimente pentru a marina carnea, iar aceasta prinde cu totul un alt gust dacă este lăsată la marinat câteva ore bune. Baițul ajută la frăgezirea cărnii și este mult mai suculentă atunci când gospodinele prepară diferite preparate din carne.

Ingredientele pentru baiț sunt :

Vinul alb sec
Uleiul de măsline
Usturoiul și ceapă verde
Menta
Cimbrul
Puțin busuioc
Foi de dafin
Piperul
Sarea
Boia dulce

Cum se prepară baițul

Se taie usturoiul bucățele mici, dar și menta și busuiocul, iar apoi se pun toate ingredientele în vin alb și se amestecă până când se omogenizează. Sarea și piperul se adaugă după gust. Carnea se pune într-un vas și se adăugă baițul peste ea, iar apoi se acoperă cu folie de plastic sau de aluminiu. Vasul cu carne se dă la frigider și este ideal să rămână peste noapte, iar dacă timpul vă presează, trebuie lăsată minim 2-3 ore.

Miel la cuptor

Poftă Bună!

 

Foto descriptiv

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole