Pentru a nu pierde indemnizația. Iată ce venituri nete pot obține cei aflați în concediu de creștere

de | 15.04.2023 16:22 | Știri, Economic, Național

Cei care sunt în concediu de creștere a copilului (CCC) pot obține, potrivit OUG 164/2022  venituri nete anuale de până la de opt ori indemnizația minimă. Anterior modificării legislative, limita era fixată la venituri nete mai mici decât cinci indemnizații minime de CCC, arată cei de la avocatnet.ro.

Astfel, conform OUG nr. 111/2010, dreptul de a obține indemnizația de creștere a copilului poate fi afectat dacă, anual, beneficiarul acesteia desfășoară activități care-i aduc anumite venituri.  OUG nr.164/2022  prevede că cei aflați în CCC pot obține venituri nete anuale de până la de opt ori indemnizația minimă. Valoarea indemnizației lunare nu poate fi mai mică decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea ISR, astfel încât pragul minim al indemnizației de CCC este, din martie 2023, de 1.314 lei. În consecință pragul maxim de venituri ce pot fi obținute în paralel cu indemnizația de CCC, fără a o pierde, este de 10.512 lei.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Finanțări de la MAT. Incubatoare de afaceri pentru studenți

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: