(VIDEO) Argeș – Inginerie juridică la o casă pe post de cămin de bătrâni

de | 12.07.2023 15:57 | Știri, Eveniment, Importante, Județean

Inginerie juridică pentru a putea funcționa ca centru de îngrijire a bătrânilor: ca să nu fie nevoită să obțină autorizații și să funcționeze legal, o femeie din Pitesti i-a pus pe bătrâni, printre care si pe mama ei, să-și facă domiciliul acolo.

Poliția a aflat despre această inginerie după o sesizare a surorii patroanei așa-zisului centru.

image00024 - (VIDEO) Argeș - Inginerie juridică la o casă pe post de cămin de bătrâni

În această casă locuiesc de ani buni mai multe persoane în vârstă.

Deși cu excepția unei singure femei restul nu au nicio legătură de rudenie cu proprietarii, vârstnicii și-au făcut mutație aici și totul funcționează ca un veritabil centru de îngrijire a bătrânilor, însă fără forme legale. Faptul că locuiesc acolo a dat posibilitatea proprietarei să nu ceară nicio autorizație de funcționare ca și centru.

Poliția a aflat despre asta în urma unei sesizări făcute de sora proprietarei, nemulțumită de condițiile în care și mama ei e tratată.

Polițiștii piteșteni au desfășurat verificări la o locație din municipiul Pitești, unde au existat indicii cu privire la faptul că s-ar desfășura activități specifice de cazare și îngrijire de persoane vârstnice fără autorizație.

 

La locația în cauză au fost identificate un număr de șase persoane cu vârste cuprinse între 55 și 88 de ani, cea mai vârstnică dintre acestea fiind chiar mama proprietarei imobilului.

 

Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor în cauza fost întomit un dosar penal sub aspectul său și infracțiunii de exercitare fără drept a unei profesii sau activități pentru care legea prevede autorizație iar cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele au fost săvârșite și luarea măsurilor legale care se impun fiind necesare relații de la mult mai multe autorități cu atribuții în domeniu”, a declarat Florin Popa, purtător de cuvânt al Poliției Argeș.

 

 

Sora proprietarei, mama femeii de 88 de ani care are domiciliul în această casă, este total nemulțumită si ne-a pus la dispoziție înregistrări făcute în decursul timpului în casa respectivă care dovedesc faptul că totul funcționează ca un centru de îngrijire a bătrânilor.

 

Proprietara casei a fost citată la poliție pentru a da explicații. Astăzi a ieșit din casă și-a făcut un întreg scandal cu sora ei.

Poliția a intrat pe fir și face verificări. În cămin sunt acum șase persoane cu vârsta de până la 88 de ani.

 

 


Citi de asemenea pe anchetaonline.ro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: