Câștigători la LOTO care au pierdut tot! Praful și pulberea s-a ales de banii lor!

de | 04.05.2024 19:00 | Eveniment, Național

  • Să câștigi la Loto este cel mai mare vis al românilor, în special al celor cu o situație financiară modestă. Din păcate, mulți dintre cei care au câștigat premiul cel mare nu au fost pregătiți să gestioneze o sumă așa de mare de bani. Se vorbește depre blestemul care planează asupra câștigătorilor. În realitate, însă, este vorba doar de lipsa unei minime educații financiare sau poate că prea puțini au înțelepciunea să decidă cum să gestioneze sumele imense după ce trec de euforia copleșitorului moment.

 Blestemul LOTO

După anii 90, zeci de români au câștigat marele premiu. Pentru unii dintre ei, însă, problemele abia începeau. Cazurile au devenit célèbre în scurt timp. Iată câteva dintre acestea!

Daniel Neculai Amariei a câștigat, în 2003, 1,3 milioane de dolari la LOTO 6 din 49. Suceveanul avea atunci 17 ani. Imediat după ce banii i-au intrat în cont, Amariei le-a cumpărat celor patru frați câte un apartament, iar restul banilor i-a investit în afaceri falimentare, mașini scumpe și petreceri. În prezent, Daniel locuiește la bunica lui din localitatea suceveană Baia. Cel puțin și-a văzut frații la casa lor!

 Gheorghe Ciubotaru, un agronom de 62 de ani din Botoșani, a câștigat la Loterie, în 2015, 339.000 de lei. Și-a cumpărat un VW Touran imediat după ce banii i-au intrat în cont, dar mașina a fost cea care i-a adus și moartea, fiind implicat într-un accident rutier, unul destul de bizar, potrivit articolelor apărute în presă la acel moment.

Dumitru Tarniceru este un alt câștigător ghinionist. În ianuarie 1997 a câștigat la LOTO 130.000 de dolari, sumă uriașă pentru acei ani. La doar doi ani de la câștigarea marelui premiu, a făcut infarct și și-a pierdut viața.

Mihai Cazacu este unul dintre cei mai celebri câștigători la LOTO. Ieșeanul a câștigat, în anul 2008, 3,8 milioane de euro. A risipit întreaga sumă pe mașini de lux, vacanțe și vile uriașe. De asemenea, a experimentat toate genurile de excese care i-au adus numai probleme. Potrivit presei, Mihai Cazacu regretă viața liniștită pe care o avea înainte să devină milionar.

Cristian Constantin, un poliţist comunitar din Călăraşi, a câștigat, în 2007, suma de 10,5 milioane de euro. Din păcate, bărbatul a cheltuit banii pe o discotecă şi o echipă de fotbal, ambele în faliment.

Argeșeni urmăriți de blestemul LOTO

Avem și argeșeni pe lista norocoșilor… ghinioniști. Mădălin David, un bărbat din Curtea de Argeș, a câștigat în 1999 suma de 2,4 miliarde de lei vechi. A rămas falit după ce a pierdut mai bine de jumătate din sumă la jocurile de noroc, iar cealaltă parte a băgat-o într-o bancă falimentară. La scurt timp, Mădalin a ajuns la închisoare, după un conflict.

Un alt argeșean este Gabriel Bobic, un tânăr din Ciocănești. Acesta a câștigat, în anul 1995, 580.000 de dolari la LOTO. Atunci avea 24 de ani și a cheltuit toți banii pe jocuri de noroc și afaceri falimentare. Mai mult, Gabriel Bobic a ajuns la inchisoare și a fost părăsit de soție.

Treaba e clară: banii folosiți fără cap nu aduc nicio fericire! Din contră…

În ce ar investi românii dacă ar câștiga la LOTO

Potrivit unui sondaj CURS, dacă ar câștiga la LOTO o sumă consistentă, românii ar prefera să-și cumpere o casă sau să facă amenajări în locuința pe care o dețin (51%). Pe al doilea loc se situează plata datoriilor pe care le au (43%). Locul trei e deținut de investiția într-o afacere personală (34%), iar pe locul patru, călătoria în străinătate (30%).

Românul care a câșigat de 14 ori la LOTO

Ștefan Mandel este românul care a inventat o formulă ca să câştige de 14 ori la loterii din întreaga lume. Născut în 1943, acesta a descoperit formula matematică a câştigului la Loto, reuşind să reducă numărul variantelor posibile de câştig de la 8 la 3 milioane. El a câştigat de 14 ori marile premii ale unor loterii din întreaga lume şi a fost proclamat de ziarele internaţionale cel mai celebru şi de succes jucător de loto.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: