Participanți din 5 țări. 66 de echipaje iau startul în Raliul Argeșului CATENA – Powered by Citroën 2024

de | 04.05.2024 19:14 | Județean, Lifestyle

  • Participanți din 5 țări: România, Bulgaria, Italia, Franța și Danemarca
  • Zeci de mașini spectaculoase și cele mai rapide echipaje din România vor fi prezente pentru fanii argeșeni

Organizatorii anunță un număr impresionat de echipaje ce participă anul acesta la Raliul Argeșului CATENA – Powered by Citroën 2024 și anume 66. Competiția este a doua etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano 2024 și este programat în perioada 9 -11 mai, sub organizarea DTO Rally. Devenită deja o cursă cu tradiție în Muntenia, competiția reprezintă cel mai important eveniment de motorsport din sudul României, cu zeci de echipaje care pornesc pe probele speciale de asfalt din județul Argeș.

În 2024, un număr de 66 de echipaje s-au aliniat la startul raliului care debutează joi cu prezentarea echipajelor din centrul Municipiului Pitești. La fel ca în fiecare an, cele mai importante nume ale motorsportului românesc vor pilota mașini rapide și spectaculoase în fața fanilor argeșeni, cunoscuți pentru susținerea necondiționată pe care o oferă concurenților.

Sursă foto: PR Raliul Argeșului 2024.

Simone Tempestini și Sergiu Itu deschid lista de înscrieri a Raliului Argeșului CATENA – Powered by Citroën 2024, campionii en-titre fiind aliniați la start cu spectaculosul Porsche-ul 997 RGT care promite show pentru fani. Tempestini și Itu s-au impus pe probele argeșene în patru din cele cinci ediții ale Raliului Argeșului de la revenirea acestuia în Campionatul Național de Raliuri, plecând favoriți pentru încă un succes.

13 echipaje la start cu modele de clasa RC2

Cu modele de clasa RC2 se aliniază la start un număr impresionant de 13 echipaje, toate urmând a fi implicate în lupta pentru victorie sau podium. Învingătorii din prima cursă a sezonului, Raul Badiu și Rareș Fetean (Skoda Fabia) vor porni cu dorința unui nou rezultat bun, în timp ce Andrei Gîrtofan și Doru Vraja (Skoda Fabia) țintesc titlul în 2024 și vor lupta pentru victorie, la fel ca Martin Surilov și Zdravko Zdravkov (Citroen C3 Rally2), care au avut un ritm foarte bun în Harghita.

În lupta pentru podiumul general vor fi implicate toate echipajele aflate la start cu modele R5/Rally2: Bogdan Cuzma & Ditte Kammersgaard, Mihai Manole & Marc Banca, Adrian Teslovan & Vajk-Imre Cseh, Anton Titov & Alexander Spirov, Bogdan Gheorghiu & Dorin Pulpea, Jean Tatu & Teodor-Gabriel Găină, Jean Tatu Jr & Gabriel Lazăr, Andrei Cașcaval & Andrei Toderaș, Manuel Mihalache & Janos Soos sau Nicola Fiore, un pilot italian aflat la prima prezență în România, urmând a concura alături de Florin Dorca.

Îndrăgitul pilot piteștean Valentin Porcișteanu se va afla la start alături de copilotul său de lungă durată, Dan Dobre, la bordul unui Mitsubishi Lancer EVO IX, echipajul urmând a se duela cu Bogdan Talașman și Dumitru Gheorghe în cadrul clasei RC2N. O noutate a sezonului 2024 sunt mașinile Rally3, trei echipaje urmând a se afla la comenzile unui astfel de model: frații Norbert & Francesca Maior, Victor Dimitriu & Bogdan Iancu și Emil Vincze & Sorin Colceriu.

În cursă pornesc zeci de mașini cu tracțiune față

În categoria mașinilor cu tracțiune (2FWD), duelurile vor fi strânse între modelele Rally4, R3 și R2: un număr de opt echipaje pornesc în această clasă, cele mai importante nume fiind Sebastian Scîrlet & Sebastian Itu, Andrei Gheorghiu & Andrei Brezoszki, Dănuț & Lucian Budai, Sandrin Tomasso & Alberto Marcon, Alexandra Teslovan & Sandor Csikos sau Marius Sîncrăianu, care revine alături de Cosmin Diacu.

De asemenea, cupele monomarcă vor asigura spectacolul pe cele nouă probe speciale, cu șase mașini înscrise în Clio Rally5 Challenge, cinci în 208 R2 Cup, nouă modele Suzuki în Swift Cup și trei participanți în Cupa Dacia. În Trofeul Rally Start se aliniază la start opt echipaje, în timp ce în Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice alte nouă echipaje vor face spectacol la bordul unor mașini care încântă privirea fanilor de motorsport.

Trei echipe înscrise în Raliul Argeșului

Un număr de trei echipe sunt înscrise în Raliul Argeșului, urmând a se duela pentru punctele în diferite clase și categorii: Napoca Rally Academy (patru echipaje), Omega Rally Team (cinci echipaje) și CB Rally Vest (trei echipaje).

Evenimentul va avea coeficient de 1,2, echipajele urmând a beneficia în Raliul Argeșului de cele mai multe puncte pe asfalt în sezonul 2024. Piloții și copiloții vor parcurge nouă probe speciale pe durata a două zile de concurs, urmând a fi purtați pe Transfăgărășan, pe o specială în apropiere de Câmpulung, dar și pe proba spectacol din Pitești, organizată vineri seară, în apropiere de Stadion.

Lista de înscrieri a Raliului Argeșului CATENA – Powered by Citroën 2024 este disponibilă pe website-ul raliulargesului.ro sau mai jos:

Listă de înscrieri

Raliul Argeșului CATENA – Powered by Citroën este un eveniment organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, susținut de Consiliul Județean Argeș, Primăria Municipiului Pitești și CATENA, cel mai mare lanț de farmacii din România, deținut de grupul Fildas. Mașina oficială a Raliului Argeșului este oferită de Eurial Pitești – Dealer oficial al mărcilor Peugeot, Citroën, DS și Opel în România. Parteneri: Repsol Lubricants România prin Valtec Premium Lubricants, NewBlue by NDC, MSS, Argeș Mall. Parteneri media: Kiss FM, RallyMax.ro și Autorally.ro.

Sursă foto: PR Raliul Argeșului 2024.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Să nu te împiedici în drum spre slujba de Înviere! De ce trebuie să îngropi cojile de la ouă! Alte superstiții în Sâmbăta Mare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Raliul Argeșului CATENA - Powered by Citroën 2024

Ultimele articole