Lumina Sfântă a Învierii a ajuns în România, iar la miezul nopții va ajunge la credincioși

de | 04.05.2024 21:52 | Național, Lifestyle

Lumina Sfântă a Învierii a ajuns în România, adusă de către reprezentantul Patriarhie Române, iar în jurul orei 19:00 a ajuns la Patriarhia Română. Părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, a plecat de la biserica din Ierusalim cu o candelă specială, către aeroportul din Tel Aviv, de unde a venit cu avionul la București, pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni.

Lumina Sfântă a fost oferită în această seară delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române prezenţi la aeroport, care o vor distribui apoi în țară, urmând ca la miezul nopții aceasta să fie împărțită credincioșilor.

Vă reamintim că Sfânta Lumină a fost primită la Biserica Sfântului Mormânt sâmbătă la ora 14:13, potrivit celor de la basilica.ro. De altfel, sâmbătă dimineață au fost stinse toate candelele dinăuntrul Bisericii, iar Mormântul lui Hristos a fost sigilat cu ceară curată. Ceremonia primirii Sfintei Lumini a fost oficiată de Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului.

Sursă foto: screenshot Facebook Trinitas TV.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Participanți din 5 țări. 66 de echipaje iau startul în Raliul Argeșului CATENA – Powered by Citroën 2024

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Patriarhia Română