Căsuțe în copaci – o nouă atracție pe Transfăgărășan

de | 03.09.2022 20:44 | Știri, Eveniment, Importante, Județean

Treehouse Village este un nou resort creat de trei argeșeni, pe cel mai spectaculos drum din România, Transfăgărășanul. Complexul este încă în proces de realizare, iar în prezent funcționează doar terasa, care este suspendată pe trunchiuri de copaci și oferă o priveliște superbă către drum și munți, bucurându-se de oaspeți din toată țara, dar și din străinătate.

treehouse2 - Căsuțe în copaci - o nouă atracție pe Transfăgărășan

Inițiatorii acestui business inedit sunt Andreea și Marius Manga, o familie din Curtea de Argeș. Cei doi sunt plecați de peste 15 ani din țară, timp în care au lucrat în Italia și în Anglia. În Londra, în urmă cu 6 ani, au pus bazele unei cafenele mici, iar după ce au avut succes cu prima, au mai deschis încă una. Pandemia nu le-a blocat afacerile, din contră, le-a sporit veniturile, după cum au povestit în reportajul realizat de republica.ro.

treehouse1 - Căsuțe în copaci - o nouă atracție pe Transfăgărășan

În mica lor cafenea serveau și mâncare, iar când au început restricțiile au rămas cu multe produse în stoc, așa că au transformat locul într-un aprozar. Localnicii din jur au început să își facă aprovizionarea de la ei și chiar cereau livrări la domiciliu, așa că s-au orientat pe acest segment de procurare și livrare a produselor. Profitul astfel obținut le-a dat șansa să dea viață unei idei născute încă din 2016, căsuțele din copac, pe care o pun în practică cu implicarea totală a fratelui lui Marius Manga, Adrian, care a rămas acasă, în Curtea de Argeș.

treehouse - Căsuțe în copaci - o nouă atracție pe Transfăgărășan

Spațiile de cazare vor intra în circuitul turistic anul viitor

Au construit deocamdată doar trei căsuțe, care vor intra la anul în circuitul turistic. Planul prevede circa 30 de asemenea spații de cazare, fiecare dintre ele putând găzdui 1 sau 2 familii. Căsuțele au terase, pe care sunt amplasate ciubăre și saune proprii.

treehouse4 - Căsuțe în copaci - o nouă atracție pe Transfăgărășan

Restaurantul, amplasat și el tot în copaci, cu terasa suspendată, este piesa de rezistență la acest moment, fiind singurul în funcțiune. Meniul oferă preparate atipice pentru zona montană, de inspirație americană, foarte gustoase și apreciate, majoritatea pregătite prin tehnica de gătire lentă.

Ne-am propus un slow opening ca să avem timp să producem materialele pentru promovare, dar nu am putut pentru că a fost foarte aglomerat încă de la început. Printre primii clienți s-au numărat foarte mulți americani, care ne-au promovat pe rețelele de socializare pentru că avem grătarul acesta de tip texan, cu afumătoare, și le-a plăcut foarte mult mâncarea. La fel, foarte mulți israelieni, dar și mulți motocicliști din România. Avem cel puțin un grup de motocicliști din Giurgiu pe săptămână, care vin pentru că îi trimit prietenii. Noi, inițial, ne-am poziționat ca locație de tranzit, pentru că suntem pe șosea, la care oamenii să se oprească atunci când traversează Transfăgărășanul, dar iată că suntem o destinație unde oamenii vin special sau se reîntorc.”, declarat Andreea Manga pentru republica.ro.

Decoperiți această locație pitorească a Argesului și a României dând click aici.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Mircea Diaconu crește cai de echitație în gospodăria natală de la Vlădești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Italia | Treehouse Village