anchetaonline.ro

Cătălin Andrei: ”Instituțiile publice ale statului trebuie să lămurească aspectele controversate de astăzi”

de | 05.02.2023 19:37 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Național, Politic

Cătălin Andrei, purtător de cuvânt PNL Argeș, atrage un semnal de alarmă și spune că ”instituțiile publice ale statului trebuie să lămurească aspectele controversate de astăzi”, făcând referire la controversele apărute după avalanșa care a lovit cabana Capra.

Vă reamintim că avalanșă care a lovit cabana Capra a provocat o serie de pagube și a blocat acolo 60 de persoane. Astăzi toți factorii decizionali au fost mobilizați și implicați în recuperarea persoanelor blocate.

”Instituțiile publice ale statului trebuie să lămurească aspectele controversate de astăzi. Partea buna este că acțiunea de salvare a fost una reușită și că toți turiștii sunt teferi. De altfel, că tot vrea PSD să îl schimbe, îl felicit pe prefectul Radu Perianu pentru profesionalismul de care a dat dovadă prin coordonarea instituțiilor implicate în salvarea tuturor turiștilor și pentru cum a gestionat această situație care se putea termina cu o tragedie.

Din punct de vedere cronologic, în data de 17 noiembrie, Compania Națională de Drumuri a decis să închidă sectorul de drum cuprins între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă (km. 104+000 – 130+800).

În ieșirile publice de atunci, CNAIR a precizat că a reușit printr-un efort susținut să mențină circulația deschisă o perioadă de timp mai lungă decât de obicei, decizia de închidere fiind luată deoarece prioritatea principală este integritatea și viața participanților la trafic.

Când vremea a devenit imposibilă, Transfăgărășanul a fost închis și autoritățile (CNAIR, Prefectură) au comunicat acest lucru. De aceea, instituțiile publice ale statului au datoria să caute răspunsuri la toate aspectele incerte și controversate care s-au întâmplat ieri și azi”, a precizat Cătălin Andrei, purtător de cuvânt PNL Argeș, în comunicatul de presă transmis.

Sursă foto: arhivă.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Ei sunt deștepții prinși de avalanșă pe Transfăgărășanul închis!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Andrei