- Omul de afaceri Cătălin Gherzan crede că „deranjul” din PNL era unul inevitabil, anunțat pe surse și așteptat încă de anul trecut. Înlăturarea lui Florin Cîțu era doar o chestiune de timp, întrucât liberalii s-au prins rapid că, la ultimul congres, a fost ca și cum ar fi avut de ales între Ion Iliescu și Vadim Tudor. Ca atare, mai întâi au scăpat de… Vadim Tudor (adică de Ludovic Orban) și acum scapă și de… „Ion Iliescu”, adică de Cîțul care nu doar că nu a confirmat, dar a dezamăgit din primele zile de mandat.
„În 2024 vin alegerile. Dacă PNL ar fi jucat în continuare cu Florin Cîțu, ar fi avut mult de pierdut. Dacă nu scot la înaintare oameni care să crească partidul, nu să-l îngroape, atunci nu-i văd deloc bine la alegeri. Consider că mișcarea era normală și că aceste alegeri vor repoziționa partidul. Am văzut că Ludovic Orban îi cheamă pe liberalii nemulțumiți la el în partid, la adevărații liberali. Îi cheamă degeaba. Acești doi ani vor reprezenta ultima sa zbatere.”, consideră omul de afaceri Cătălin Gherzan, adăugând că, din păcate, în timp ce liberalii sunt prinși cu a doua tură de alegeri în numai șase luni, românii încă așteaptă măsuri care să le ușureze viața.
Florin Cîțu – o poveste cu final așteptat
Vă reamintim că Florin Cîțu și-a anunțat demisia din funcția de președinte PNL, sâmbăta aceasta, în urma unor presiuni interne din propriul partid. Acestuia i se impută faptul că a atacat guvernarea din jurul unui premier liberal, nu l-a cooptat pe Nicolae Ciucă în negocierile pentru formarea guvernului și nu s-a consultat cu organizațiile locale în luarea unor decizii și pentru numirile din anumite posturi politice.
Florin Cîţu şi-a înregistrat, sâmbătă, demisia din funcţia de preşedinte al partidului, deoarece colegii nu au participat la şedinţa BEx al PNL. „Aş fi vrut să îmi prezint demisia în faţa colegilor mei. Nu s-a putut, doar am înregistrat-o la partid”, a afirmat Cîţu, sâmbătă la sediul formaţiunii.
La şedinţa de Birou Executiv convocată de Florin Cîţu au fost prezenţi doar Dan Vîlceanu, Theodor Stolojan şi Cristian Băcanu.
Gheorghe Flutur conduce interimar PNL până la alegeri, fiind secondat de ministrul MAI Lucian Bode, în calitate de secretar general interimar.
Gheorghe Flutur a fost validat de către liberali, în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, pentru preluarea interimară a funcţie de preşedinte, iar Lucian Bode va fi secretar general interimar.
La şedinţă au participat 55 de liberali din 79.
Întrebat dacă îşi va depune candidatura pentru şefia PNL, Nicolae Ciucă a declarat că până în prezent nu a luat o decizie în acest sens şi încă analizează această posibilitate.
„Atunci când voi lua o decizie în acest sens, o voi face. Eu până în acest moment nu am luat o decizie. Doar ce s-au finalizat lucrările Consiliului Naţional”, a afirmat Nicolae Ciucă, chestionat dacă va candida pentru funcţia de preşedinte al PNL.
Acesta a mai spus că a participat la BPN şi Consiliul Naţional, fiind o ocazie să prezinte şi măsurile guvernamentale luate recent.
Am avut posibilitatea să prezint tuturor membrilor modul în care se desfăşoară activitatea Executivului şi care sunt preocupările şi măsurile care au fost luate, astfel încât să luăm măsurile necesare pentru asigurarea tuturor celor necesare, astfel încât să depăşim criza preţurilor la energie, la gaze şi, desigur, să facem faţă provocărilor crizei de securitate generate de invazia forţelor ruse în Ucraina.
Şi, de asemenea, tot ceea ce am reuşit să realizăm până în acest moment, astfel încât să putem să îndeplinim jaloanele şi ţintele din PNRR. De asemenea, să analizăm posibilităţile noastre, astfel încât să putem să beneficiem de flexibilizarea oferită de Comisie în ceea ce priveşte folosirea fondurilor europene pentru celelalte măsuri pe care Guvernul trebuie să le ia”, a completat Ciucă.