Cătălin Gherzan. Managerul care a transformat Lexford Castel într-un standard în materie de educație privată

de | 30.01.2023 10:45 | După subiect, Lifestyle

Cătălin Gherzan
Managerul care a transformat Lexford Castel într-un standard în materie de educație privată

Gherzan 5 - Cătălin Gherzan. Managerul care a transformat Lexford Castel într-un standard în materie de educație privată
România nu se poate salva decât prin educație – este convingerea fermă a omului de afaceri Cătălin Gherzan. De altfel, acesta contribuie în mod direct la acest deziderat, gestionând o instituție educațională de prestigiu – LEXFORD CASTEL.

Convins că politica este instrumentul cel mai eficient cu ajutorul căruia poți genera schimbări în bine la nivel de societate, Cătălin Gherzan se implică activ, de ceva ani, și în această zonă. Astăzi, conduce filiala argeșeană a PUSL și, alături de colegii săi, se implică în mod activ în rezolvarea problemelor cu care cetățenii se confruntă în relație cu statul.

Noul an a început sub semnul… speranței și al planurilor pe termen scurt, mediul și lung.

Din punct de vedere politic, încep anul cu încrederea că pot fi de folos tuturor celor pe care sistemul îi poate doar încurca. Cu dorința ca mâine să mai fie câțiva oameni fericiți de faptul că o parte dintre multele lor probleme le-am putut rezolva. Asta facem și vom continua să facem prin comisiile de specialitate din cadrul PUSL Argeș.

Din punct de vedere educațional, îmi doresc ca instituția educațională pe care o manageriez, LEXFORD CASTEL, să facă pasul către următoarea etapă educațională, colegiul, pentru a avea continuitatea către facultățile de excepție ce clădesc destine, atât în România, cât și în Anglia și Elveția, țări cu care avem parteneriate pe acest nivel.”, ne-a declarat Cătălin Gherzan.

Dacă politica în general se mișcă pe niște terenuri mereu mișcătoare, în privința businessului lucrurile par a fi cât se poate de clare. Rezultatele obținute de către elevii care termină la Lexford sunt cât se poate de încurajatoare.

Creșterea notorietății LEXFORD CASTEL, prin prisma creșterii calității în educație, promovarea cu note între 9,50 și 9,92 obținute de către elevii noștri la absolvirea clasei a VIII-a, punctajele mari obținute la concursurile naționale, accederea la cele mai înalte niveluri la examenele Cambridge și multe altele – mă fac să înțeleg că mulțumirea și fericirea mea și a miilor de părinți stau în fericirea și siguranța educațională crescândă a copiilor, care nu se tem de ziua de mâine… dacă ziua de mâine se va baza doar pe nivelul real de educație, obținut.”, mai spune Cătălin Gherzan.

Chiar dacă privește cu încredere către viitor, problemele cu care se confruntă în acest domeniu nu sunt deloc puține sau ușoare:

Putem vorbi despre o lipsă (în creștere) de cadre educaționale pregătite să facă educația pe care ne-am dori-o pentru copiii noștri. Și aici nu vorbesc neapărat despre zona urbană care cuprinde 37% din sistemul național de școli, ci de zona rurală, care are 67% din școlile din România. Faptul că și la acest moment se discută despre diplome obținute pe licențe plagiate ne duce cu gândul că și activitățile educaționale efectuate în timpul facultății au fost făcute cu lipsa studenților (orice vârstă ar avea ei) de la ore și examene luate fără prezentare.”

Chiar dacă nu are nostalgii după perioada comunistă, omul de afaceri admite că, cel puțin atunci, se făcea școală cu mai mult simț de răspundere:

Faptul că educația de bază am făcut-o în perioada comunistă, când severitatea la cursuri era ridicată, dar și pretențiile și cerințele erau foarte mari, ne-a călit pentru viața mai relaxată din democrație. Dacă și acum sunt căutați profesorii școliți la sistemul vechi, este clar că democrația a relaxat prea mult sistemul educațional, riscând să-l ducă în colaps.”

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Călin Badea. O generație care a crescut în paralel cu tehnologia, dar s-a dezvoltat doar prin pregătire continuă!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Cătălin Gherzan | Elveția