Cătălin Gherzan –  optimist în privința noilor reglementări din educație

de | 05.02.2024 07:21 | Județean, Din ediția tipărită, Politic

Guvernul a aprobat majorări semnificative ale costului standard pe copil în creşă, grădiniţă şi scoală, începând din acest an, atât pentru învăţământul de stat, cât şi pentru cel particular. Valoarea coeficientului 1 aferent costului standard per antepreşcolar/preşcolar/elev, privind cheltuielile cu salariile, sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora, pentru anul 2024, a crescut cu 38% faţă de anul 2023, respectiv de la valoarea de 6.834 de lei, la valoarea de 9.431 de lei.

Ministerul Educaţiei a anunțat că valoarea coeficientului 1 aferent costului standard per antepreşcolar/preşcolar/elev, privind cheltuielile cu formarea continuă şi cheltuielile cu bunuri şi servicii pentru anul 2024, a crescut cu 13,8% faţă de anul 2023, respectiv de la valoarea de 570 de lei la valoare de 649 de lei.

”Aceste majorări vor fi o gură de aer pentru revigorarea educației. Ar mai trebui să umblăm puțin și la calitatea cadrelor educaționale precum și la schimbarea unor regulamente, pentru scăderea abandonului școlar. Dar e un început bun pentru relansarea procesului educativ. Să dea Dumnezeu să fie mai bine!”, a declarat omul de afaceri Cătălin Gherzan, considerând că e nevoie și de o intervenție divină acolo unde atâția miniștri ai Educației au eșuat.

Cătălin Gherzan este managerul Lexford Castel, o instituție de învățământ privată care face educație așa cum ar trebui să se facă și la stat, dacă statul ar avea și el puțină stofă de… privat.

I.B.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cătălin Gherzan: ”USR a fost primul beneficiar direct al PNRR”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Gherzan