Cătălin Gherzan: După ce că abia respiram după pandemie, criză și majorări pe toată linia, acum ne mai pune și statul o piatră pe umeri!

de | 25.07.2022 09:50 | Știri, Pitești, Politic

 

Vara aceasta va fi una de foc pentru omul de afaceri Cătălin Gherzan, dar nu pentru că am intrat sub cupolele apocaliptice de căldură anunțate în toată media, ci pentru că, de câteva săptămâni, Gherzan este și președinte de filială de partid și vrea să demonstreze ce poate. Proaspăt intrat în oștirea lui Dan Voiculescu, omul de afaceri a luat județul la pas pentru a face cunoștință cu oamenii din teritoriu și a-și pune la punct organizațiile. Nu a fost ușor, căci după primele vizite s-a lovit de ostilitatea primarilor.

 

Eu știu cine este generalul Chelaru și mulți alții știu: este un fost condamnat pentru că și-a cumpărat ilegal locuință de serviciu!

Au trecut câteva săptămâni de când ați preluat conducerea PUSL Argeș. Ce ați reușit să faceți în perioada aceasta?

– Am preluat de câteva săptămâni mandatul de președinte al PUSL Argeș, dar pot spune că am avut o perioadă productivă. Am început să verific organizațiile din județ, să iau legătura cu membrii acestora și să vedem cum putem crește și cum ne putem sprijini. Am mers la Dâmbovicioara, Miroși, Costești și Vlădești, unde am luat legătura cu consilierii locali și cu membrii organizațiilor respective. Fiind un partid aflat în opoziție, datoria noastră este de a verifica și a analiza cum se țin de promisiuni aleșii locali. Am avut multe dezamăgiri, în special la Miroși, acolo unde, în timpul vizitei noastre, oamenii ni s-au plâns de problemele cu care se confruntă. Primarul, în loc să fie preocupat de nemulțumirile cetățenilor, le-a spus: „V-ați apucat să vă plângeți, de azi înainte descurcați-vă singuri, eu nu vă mai dau hârtiile de care aveți nevoie! Duceți-vă la consiliera lui Gherzan, să vă dea aia!”. Primarul de la Miroși nu este un caz singular, au fost mai mulți primari deranjați că cetățenii se plâng de mandatul lor.

 

Apropo de vizitele pe care le-ați avut în localitățile din Argeș, ați nimerit la vreo zi de comună?

– Nu am nimerit la niciuna, dar urmează.

 

Sunteți genul de politician interesat să mergeți la astfel de evenimente și să dansați hora cu poporul?

– Nu am făcut-o până acum, dar…

 

…dar acum sunteți președinte de filială de partid și, vreți, nu vreți, trebuie să intrați în horă.

– Ieșirile în teritoriu alături de membrii organizațiilor sunt importante, iar atunci când vor fi zilele comunelor vom fi alături de ei pentru a le întări siguranța că nu sunt singuri.

 

Mulți spun că ați plecat din AUR înaintea nunții lui George Simion, ca să nu-i dați darul…

– Nu e așa nici pe departe. Eu eram pregătit să fur mireasa, cred că de aia s-au temut și m-au determinat să plec.

 

Oricum era greu să o furați, va fi păzită de prea mulți patrioți…

– Așa e, plus centurile de castitate…

 

Apropo de AUR, vă simte cineva lipsa?

– Nu, în afara faptului că domnul general Chelaru a zis că nu știe „cine dracului este Gherzanul ăsta din Argeș”, nu am mai avut nicio tangență cu acest partid. Eu știu cine este generalul Chelaru și mulți alții știu: este un fost condamnat la închisoare, pentru că și-a cumpărat în mod ilegal locuință de serviciu. Cu un așa CV, cred că anonimatul este de preferat. Știu că atunci când George Simion a venit la Pitești, Chelaru nu a avut curajul să iasă cu noi pe stradă, rezumându-se să apară doar la Curtea de Argeș, acolo unde este susținut de un grup de tovarăși.

 

„Nu merg la mare pentru a viziona… piele, ca domnul Buhnici, ci pentru a mă relaxa

Așa cum bine presupuneam la momentul venirii dumneavoastră în PUSL, aparițiile la Antena3 Pitești s-au înmulțit. Ați reușit să ajungeți și la televiziunea națională?

– Până la acest moment, nu. Discuțiile cu domnul Voiculescu au fost că, atunci când voi avea ceva important de spus, iar populația merită avertizată asupra unor anumite situații, atunci voi fi prezent în orice clipă, pe orice post de Antenă.

 

Cum se împacă munca de partid cu perioada de concediu? Aveți cu cine face treabă? Sau vă arde de treabă pe… arșița asta?

– Pentru că eu sunt antreprenor, concediile mele sunt mult mai scurte decât cele ale angajaților la stat. În această perioadă lucrez, școlile mele lucrează pe programul „Școala de vară”, respectiv „Grădinița de vară” și trebuie să fiu în permanență activ. Ca atare, am timp să îmbin politicul cu profesia.

 

Ați fost în concediu, ați reușit să fugiți pe undeva?

– Nu am fost, dar voi pleca probabil în august, atunci când se vor închide școlile și grădinițele Lexford.

 

La munte, la mare?

– La mare, unde? La marea noastră care se spunea că este una pentru bogătași? Acum constat că ori nu mai sunt bogătași, ori bogătașii aleg alte tărâmuri. O să merg în vacanță, dar nu la marea noastră, probabil la cea din Bulgaria.

 

Dumneavoastră, când mergeți la mare, pentru ce mergeți?

– Nu merg la mare pentru a viziona… piele, ca domnul Buhnici, ci pentru a mă relaxa. Nefiind perfect, nu sunt genul elitist, care apreciază doar corpurile foarte bine prelucrate la sală.

 

O spune un client al sălilor de fitness…

– Da, sunt un client al sălilor de fitness, dar știu să privesc oamenii și din altă perspectivă, doar suntem mai mult decât… piele.

 

– Ne vom plânge ușor pe Facebook și alte site-uri, după care ne vom strădui să rezistăm!

Trecând la lucruri mai serioase, ca om de afaceri, cum vedeți măsurile fiscale nou-anunțate?

– Mi se par aberante și abuzive pentru populație și pentru antreprenori. Aceste măsuri vor afecta sistemul privat care va trebui să plătească opt ore și pentru angajatul care lucrează două ore. Fiecare taxă în plus pe care statul o percepe nu face decât să complice viața întreprinzătorului privat. După ce că abia respiram după această perioadă de pandemie, de criză și de majorări pe toată linia, acum ne mai pune și statul o piatră pe umeri. Am înțeles că domnul Arafat se pregătește să anunțe și alte valuri ale pandemiei, ca să ne îngroape de tot.

 

Credeți că după aceste măsuri care în mod evident se vor solda cu noi falimente statul își va atinge scopul: va colecta mai mult?

– O minune durează doar trei zile. Probabil că după ce vor falimenta alte câteva mii de antreprenori se vor opri.

 

Dar antreprenorii nu pot face mai mult decât a-și exprima nemulțumirile pe Facebook înainte să mai moară din ei?

– Singurele ieșiri virulente în mediul online sau în presă sunt cele legate de fenomenul Buhnici. Dacă vorbim despre majorări la prețurile la combustibil, la mâncare, e mai greu. Nici antreprenorii nu vor face mare lucru. Ne vom plânge ușor pe Facebook și alte site-uri, după care ne vom strădui să rezistăm.

 

Și atunci nu vă meritați soarta?

– Așa este! Știți bine că în perioada în care a crescut aberant prețul la combustibil s-a discutat despre ieșirea în stradă, au ieșit câțiva oamenii, au blocat două ore benzinăriile și totul a rămas ca înainte. Va crește și acciza la alcool și tutun… Era acea veche poveste, când barmanul din sat îl întreba pe Ion ce face acum, că se scumpesc țigările și băutura. Iar Ion răspundea: „Ce să fac?! Mănânc mai puțin!”.

 

Viciile rămân constante.

– Da, mai tăiem din altă parte.

 

Dumneavoastră din ce tăiați?

– Eu nu tai, pentru că, dacă ești antreprenor și nu te dezvolți sau nu investești constant, abia atunci mori. Tocmai de aceea, pentru că nu știm în ce mod vom lucra din toamnă, cu toate valurile de care ne pregătește Arafat, m-am dotat cu table tactile, cu tablete… Educația online este o glumă proastă, dar, dacă vom fi puși iar în fața acestui fapt, trebuie să fim pregătiți.

 

 

 



Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cătălin Gherzan: „Din cauza prețurilor în creștere la energie, se vor închide și puținele fabrici rămase!”

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: George Simion | Pitești