Cătălin Gherzan: „Din cauza prețurilor în creștere la energie, se vor închide și puținele fabrici rămase!”

de | 05.07.2022 12:19 | Știri, Economic, Județean, Politic

Cătălin Gherzan trage încă un semnal de alarmă: Din cauza prețurilor în creștere la energie, se vor închide și puținele fabrici rămase!

Săptămâna trecută, singurul producător de alumină calcinată din România, materie primă utilizată la obținerea aluminiului, a anunțat că de la data de 1 august va suspenda producția.

Combinatul este controlat de Alro Slatina, care este și principalul său client, o mică parte din producție fiind destinată exportului. Alum Tulcea va păstra doar un nucleu de specialiști și va renunța la o mare parte din cei aproape 800 de angajați, care astfel vor rămâne pe drumuri.

Motivul care a dus la această decizie radicală a fost scumpirea energiei la un nivel greu de suportat.

Costurile de producţie ale Alum au fost grav afectate începând cu luna aprilie 2022 din cauza preţului gazului. (…) În aceste condiţii planul de activitate al uzinei pentru anul 2022 a fost revizuit. S-a reevaluat numărul de salariaţi care să fie implicaţi direct în activităţile de curăţare instalaţii, mentenanţă/reparaţii, precum şi de continuare a activităţii de cercetare. S-a revizuit organigrama societăţii luând în calcul menţinerea unui nucleu de specialişti din toate departamentele uzinei, pentru a pregăti reluarea activităţii de producţie în momentul în care evoluţia preţurilor la energie electrică şi gaze naturale o va permite”, se arată în planul de activitate al companiei, conform Mediafax.

 

Acesta este doar un exemplu din zona de producție care cedează presiunii costurilor, după cum a subliniat Cătălin Gherzan.

 

Pornind de la această informație, politicianul argeșean prezintă un scenariu sumbru „în situația în care încă există subvenția la prețul plafonat. Ce va fi după anularea subvenției, nici nu vreau să mă gândesc! Atât producția, cât și întreaga zonă privată și cetățenii simpli vor fi grav spre foarte grav afectați! Oricum, nu mai aveam cine știe ce sector industrial și se pare că vom continua să închidem și ce a mai rămas!”, a declarat acesta.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Gherzan