Cătălin Gherzan: ”Va ploua cu pomeni electorale pentru care vom mai îndatora o generație de aici înainte”

de | 11.12.2023 07:47 | Național, Politic

Executivul vine cu noi măsuri pentru ținerea în frâu a deficitului bugetar și pregătește o ordonanță de urgență ce va fi discutată în guvern în perioada următoare. Potrivit acestei ordonanțe, salariile demnitarilor urmează să crească cu 5% anul viitor, iar cele ale profesorilor cu 20%, în două etape. Între măsuri se află amânarea unor articole din legea educației prin care bugetul alocat acestui sector ar fi urmat să ajungă la 15% din bugetul general consolidat. În sumă exactă, Educația ar fi trebuit să primească 90 de miliarde de lei, conform legii. Potrivit omului de afaceri Cătălin Gherzan, mesajele pe care guvernanții le dau sunt cât se poate de antagonice. Pe de o parte, spun că nu sunt bani și iau măsuri economice care împovărează mediul economic, iar pe de altă parte, vin cu anunțuri de creșteri de pensii și creșteri salariale.

”Cresc salariile, pensiile… De unde, nea Bachus, de unde?! Când spuneți adevărul, domnilor de la guvernare, când afirmați că trebuie să ținem în frâu deficitul bugetar și luați măsuri de austeritate pe cârca oamenilor de afaceri sau când spuneți că sunt bani pentru majorări de pensii și salarii? Anul viitor este an electoral și, cu siguranță, guvernanții noștri vor lua măsuri necugetate doar pentru câteva puncta în sondaje, fără să le pese de dezastrul pe care noi, românii, va trebui să-l decontăm. Va ploua cu pomeni electorale pentru care vom mai îndatora o generație de aici înainte.”, a declarat omul de afaceri Cătălin Gherzan.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cătălin Gherzan, reacție virulentă în cazul dosarului ex-premierului Cîțu, pe achiziția de vaccinuri: Au abuzat de funcții și s-au jucat cu destinele românilor, dar și cu banii lor!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Gherzan