Cătălin Gherzan: ”Am pornit de la 80 de miliarde de euro și am ajuns la praful de pe tobă”

de | 31.07.2023 07:39 | Știri, Din ediția tipărită, Județean, Național, Pitești, Politic

PNRR ar fi trebuit să aducă României vreo patru ani de lapte și miere. S-au anunțat miliarde de euro ce ar fi urmat să se verse în vistieria statului, bani cu care ar fi urmat să se modernizeze țara noastră din toate punctele de vedere și să beneficieze de investiții consistente care să tureze motoarele economiei. Laptele și mierea nu doar că nu au mai apărut, dar ne-am mai trezit și cu găuri serioase în buget. Din 2024, după alegeri, Dumnezeu cu mila, spune omul de afaceri Cătălin Gherzan. Potrivit acestuia, dacă partidele așa-zis naționaliste vor avea o voce care să conteze, atunci am încurcat-o și mai tare pentru că vom avea nevoie de banii și sprijinul Europei, nu de ostilitatea sa.

”Mi-aduc aminte acum câțiva ani de zile, când s-a întors domnul președinte de la Bruxelles sau de la o pârtie de schi și ne-a spus: gata, am intrat în linie dreaptă, vom primi 80 de miliarde de euro. După aia s-a ajuns pe la 79 de miliarde, apoi pe la 40, apoi 27, pentru ca la final să rămână vreo 20 sau 18 miliarde. Dar și acestea vor veni o parte ca împrumuturi, o parte ca fonduri nerambursabile. Apoi ni s-a spus că nu putem primi nici fonduri nerambursabile dacă nu respectăm niște jaloane și am mai rămas cu niște mărunțiș care ne va mai ajunge până în 2024. Ce vom face după 2024, după ce se termină alegerile, nu știu. Nu știu ce fel de susținere avem la Bruxelles… Dacă ne mai trezim și cu naționaliștii la putere, cu discursuri antieuropene, ne mai tăiem și craca de sub picioare. Economia românească nu se va putea susține singură.”,a declarat Cătălin Gherzan.

Potrivit acestuia, partidele naționaliste de pe piață nu vor avea niciun viitor pentru că sunt doar partide de lider. ”E suficient ca liderul să pățească ceva, un dosar, să dispară, să se compromită, și partidul său dispară.”, a mai declarat omul de afaceri piteștean.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cătălin Gherzan: ”Nu înțeleg de ce, de fiecare dată, privații trebuie să deconteze incompetența guvernanților”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Gherzan

Ultimele articole