Capacitatea de a construi echipe. Indiferent dacă vorbim despre postura de antreprenor sau cea de profesor, această calitate defineşte foarte bine portretul profesional al omului de afaceri şi al dascălului Cătălin Otobîcu. A construit toată viaţa echipe şi a lucrat cu entuziasm şi tenacitate în sânul acestora, atât în lumea sportivă pe care o iubeşte cu pasiune, cât şi în sectorul privat – acolo unde şi-a pus amprenta personală asupra uneia dintre cele mai apreciate afaceri HoReCa din Piteşti, afacere dezvoltată sub brandul Casa Argeşeană.
În egală măsură, au mai contat în evoluţia tânărului manager abilităţile de organizare şi de comunicare, dar şi faptul că şi-a asumat, fără temeri, cu responsabilitate, atât proiecte profesionale ambiţioase, desfăşurate la nivelul învăţământului sportiv argeşean, cât şi proiecte de business în care a reuşit să se impună pe o piaţă puternic concurenţială. Acest curaj specific tinereţii a fost dublat, în cazul lui Cătălin Otobîcu, de încrederea în propriile puteri şi în propriile decizii, dar şi de disponibilitatea de a-şi asuma eforturi, riscuri şi provocări.
”Consider despre mine că nu am ratat niciun vagon din trenul vieții mele și că am reușit totul de unul singur, angajându-mă, de la 24 de ani, în învățământ. Mi-am dorit să-mi anihilez distracțiile inerente vârstei și am ales calea disciplinei, am mers în direcţia dorinței de a demonstra ceva în viață, pentru ca, abia apoi, să pot culege roadele, când alte persoane spun că e prea târziu.”, povesteşte domnia-sa modul în care a tratat evoluţia profesională şi personală, în cadrul unei mentalităţi de viaţă axate pe muncă şi rezultate.
Şi de multă muncă a avut nevoie pentru a ajunge acolo unde astăzi spune că şi-a găsit, într-adevăr, echilibrul. În punctul din care poate privi înapoi cu mândrie către acest traseu marcat de eforturi, disciplină, gândire strategică, independenţă personală şi financiară.
”Ținând cont că sunt unul dintre acei antreprenori care şi-au ales și o slujbă de dascăl, ţinând cont că muncesc cu pasiune, zi de zi, cu un picior în mediul privat și cu altul în mediul de stat, pot spune că această dedublare m-a ajutat să mă dezvolt în ambele direcţii profesionale, învăţând din tot ceea ce întâmpin în cele două activități diferite. Prietenii îmi spun că am fost foarte ambițios dintotdeauna și că mi-am dorit să reușesc cu pași mici, iar acum cred că am ajuns la un punct de confort pe acest traseu. Consider că – dacă ajungi la o maturitate în ceea ce priveşte educația financiară – acela este momentul când poți spune că te poți concentra corect pe lucruri cu adevărat necesare. Aici, vreau să subliniez că trebuie să te mulțumești cu puţin, căci atunci te poți numi fericit.”, explică omul de afaceri piteştean.
Din punctul domniei-sale de vedere, generația sa trebuie să înțeleagă că – dacă ești un om serios, respectuos și îți alegi prieteni care au demonstrat lucruri în propriul lor traseu personal şi profesional – cu siguranță și tu vei fi respectat și apreciat.
”În cazul meu, rețeta succesului este faptul că niciodată nu doresc să mă uit în sus, la ce are altul. Din contră, mă uit numai în jos, la cei care nu au, şi atunci realizez că sunt într-un punct de confort extrem de bun.”
Pentru anul care urmează, Cătălin Otobîcu îşi doreşte să păstreze aceeaşi gândire sănătoasă, abordarea raţională care i-a definit mereu activitatea şi să se bucure, fără a-şi dori mai mult, de tot ceea ce îi oferă viaţa, aşa cum a reuşit să o construiască.
Sursă foto: print.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro: