Câte 500 de lei pentru elevii defavorizați! Banii au ajuns în Argeș

de | 11.04.2022 11:45 | Știri, După subiect, Județean, Lifestyle

Elevii defavorizați din 110 instituții de învățământ din județul Argeș au primit, în această lună, tichete sociale electronice, în urma finanțării din fonduri europene, prin Programul Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate(POAD). Acest program este implementat de Inspectoratul Școlar Argeș, iar elevii eligibili pentru tichete au fost identificați de Instituția Prefectului. Acestea vor fi trimise către părinții copiilor defavorizați.

Mai mult, Instituția Prefectului anunță că în viitorul apropiat vor fi distribuite și mai multe tichete. Prin urmare, cei care consideră că se pot încadra să le primească, sunt rugați să anunțe școlile și să își facă dosarele. Un nou anunț cu privire la noua situația va fi făcut în aproximativ două săptămâni, anunță Instituția Prefectului.

Valoarea fiecărui tichet este de 500 de lei pe an școlar și banii pot fi folosiți până la sfârșitul acestui an.

Aceste tichete sociale sunt finanțate din fonduri europene, prin Programul Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate(POAD). Este implementat de Inspectoratul Școlar Argeș. Instutuția Prefectului județul Argeș a identificat destinatarii finali eligibili”, transmit reprezentanții Prefecturii.

În total, 235.000 de elevi din învățământul preșcolar, primar și gimnazial, care riscă să abandoneze școala din cauza condițiilor sociale vor primi anul aceste câte 500 de lei. Banii vor fi virați pe un card, potrivit edupeedu.ro.

Ministerul Educației anunța că acești bani vor putea fi folosiți pentru achiziționarea de caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte instrumente necesare pentru activitatea școlară, precum și articole de vestimentație.

 

Foto: Wall-street.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Inspectoratul Școlar Județean Argeș | Instituția Prefectului

Ultimele articole