anchetaonline.ro

Ucraina avertizează! Rusia ar putea recurge la „acțiuni provocatoare” în Republica Moldova

de | 11.04.2022 12:55 | Știri, Național

Forțele rusești ar putea organiza “acțiuni provocatoare” în regiunea Transnistria din statul separatist al Republicii Moldova, potrivit BBC. Scopul ar fi acela de a acuza Ucraina de agresiune împotriva unui stat vecin.

Conform surselor Mediafax, armata ucraineană susține că forțele ruse vor continua să lovească facilitățile de infrastructură de transport pentru a întrerupe fluxul de bunuri către țară.

În a 47-a zi a războiului, Rusia continuă bombardamentele în unele părți din orașul Harkov. De asemenea, în Mariupol, rușii au luat cu asalt uzina Azovstal, unul dintre cele mai mari combinate metalurgice din Ucraina.

Explozii puternice au avut loc și la Nikolaev, fiind printre cele mai puternice deflagrații la care oamenii au asistat de la începutul conflictului.

Totodată, Ucraina a anunțat că a stabilit nouă coridoare pentru evacuarea civililor din orașele din estul țării. Una dintre aceste rute va permite vehiculelor private să plece din oraşul Mariupol, port la Marea Azov, spre oraşul Zaporojie, potrivit vicepremierului ucrainean Irina Vereșniuk.

De duminică până luni, forțele ucrainene au respins patru atacuri inamice în regiunile Donețk și Luhansk. Totodată, cinci tancuri ar fi fost distruse, opt unități blindate, șase vehicule și opt sisteme de artilerie inamice.

Președintele Volodimir Zelenski spune că ucrainenii trebuie să se pregătească pentru atacuri și mai puternice.

 

Foto: Mediafax.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Republica Moldova | Rusia | Ucraina | Volodimir Zelenski