Câte unități funcționează fără? Alte școli din Pitești au obținut autorizații ISU

de | 08.11.2023 17:54 | Pitești, Administrație, Importante

În urmă cu câțiva ani, la nivelul Piteștiului și nu numai, mai multe unități de învățământ funcționau cu aviz de funcționare. Acesta din urmă era un prim pas în vederea obținerii autorizației ISU. Iată că acum lucrurile au început să capete contur, iar datorită investițiilor făcute în școli, grădinițe și licee, acestea au putut obține autorizația de funcționare de la ISU.  Cristian Gentea, primarul Piteștiului, anunță că după doi ani, cinci unități de învățământ au obținut autorizația de la ISU, iar  alte 6 urmează să le primească.

”Majoritatea liceelor, școlilor și grădinițelor funcționau fără autorizații”

”Unul dintre cele mai ambițioase proiecte pe care le-am început în urmă cu 3 ani, legat de susținerea educației, a fost intrarea în normalitate prin avizarea funcționării unităților școlare din municipiu de către ISU!

Majoritatea liceelor, școlilor și grădinițelor funcționau fără autorizații.

Din 2021 am alocat fonduri bugetare pentru lucrările de conformitate în vederea obținerii autorizațiilor și, chiar dacă procedurile sunt de lungă durată, de ordinul anilor, consider că am reușit deblocarea unei situații inacceptabile.

După doi ani, 5 dintre unitățile școlare au autorizații obținute, iar alte 6 urmează să le primească, sunt în proces de obținere a autorizațiilor, pentru că s-au finalizat lucrările de modernizare!

Alte 26 de școli, licee și grădinițe care beneficiază de lucrări pe fonduri nerambursabile prin diverse programe: PNRR, POR, AFM și PNDL2, vor beneficia în final și de autorizarea ISU!”, a scris Cristian Gentea pe  pagina de Facebook.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facerbook Cristian Gentea.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Restricții de circulație în Curtea de Argeș pentru desfășurarea competiției sportive Duatlonul Regal Invictus!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești