Caz fără precedent! Un elev lăsat repetent a obținut în justiție anularea deciziei

de | 19.08.2022 15:25 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Caz fără precedent în România, după ce părinții unui elev din Târgu Jiu, care a fost lăsat repetent în anul școlar 2019-2020, au obținut anularea deciziei în instanță.

Părinții au susținut în sala de judecată că băiatul lor nu a putut participa la cursurile din acel an școlar, deoarece nu știa să folosească tableta și nimeni nu l-a ajutat. Ei spun că au cerut sprijinul profesorilor și colegilor elevului, pentru a-l ajuta să intre la orele online, însă nu a fost ajutat.

Copilul este elev al Școlii Gimnaziale „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu.

Situația este în egală măsură la fel de simplă, dar și complicată. Instanța a dispus anularea repetenției, doar că elevul a repetat anul respectiv și a mai promovat alți ani peste. Se poate produce doar anularea termenul «repetent» din Foaia Matricolă“, a spus Ionuț Catrina, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, potrivit Adevărul.

Părinții au cerut ca băiatul să avanseze într-o clasă superioară, însă această solicitare nu a fost admisă de judecători.

Sentința este definitivă și a fost emisă de către Curtea de Apel Craiova.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Se anunță noi schimbări în învățământ! Gramatica ar putea fi probă distinctă la BAC

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: