Cazul cuțitarului din Pasajul Magnolia! Decizia primei instanțe! Băiatul lui Marian Mareș – condamnat la 2 ani de închisoare

de | 23.03.2023 17:57 | Știri, Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

» Judecătorii au decis sentința, chiar dacă părinții agresați și-au retras plângerea

În octombrie 2022, trecătorii prin Pasajul Magnolia din mijlocul Piteștiului au asistat la clipe de groază și chiar s-au temut pentru viața lor. Laurențiu Mareș, fiul fostului politician Marian Mareș (ex-președinte al Partidei Romilor), și-a amenințat părinții cu un cuțit și a distrus magazinul mamei sale aflat în incinta pasajului. În urma conflictului, în noiembrie2022, Laurențiu Mareș sau Lale, cum îl știu prietenii, a fost trimis în judecată pentru tulburarea liniștii publice, amenințare și distrugere.

Între timp, părinții – atât Rodica Muscel, cât și Marian Mareș – care erau și parte vătămată, și-au retras plângerile penale, însă Judecătoria Pitești a decis condamnarea acestuia. Mama sa, Rodica Muscel, a renunțat la acuzațiile privind cele două infracțiuni de amenințare și a uneia de distrugere, la fel și fostul politician, Marian Mareș, care a fost doar amenințat de către fiul său.

Prin hotărârea emisă de completul de judecată, inculpatul Laurențiu Mareș, în prezent în stare de arest la Penitenciarul Mioveni, a fost condamnat la următoarele pedepse: 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie (pentru acțiunile violente asupra mamei sale) și 1 an și 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie asupra tatălui său. La acestea s-au mai adăugat 9 luni închisoare pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Infracţiunile comise fiind în concurs, pedepsele principale au fost contopite și s-a aplicat pedeapsa cea mai grea de 1 an și 6 luni închisoare, sporită cu 7 luni închisoare, reprezentând 1/3 din totalul celorlalte pedepse, rezultând o trimitere de 2 ani şi o lună în spatele gratiilor. Pedeapsa se va executa în stare de detenţie, se mai arată în hotărârea care a fost deja atacată prin apel de către Lale Mareș.

*****************

Marian Mareș a fost un politician excentric, cu notorietate atât în rândul celorlalte partide, cât și a publicului. Prin anii ’90 – 2000, liderul Partidei Romilor, filiala Argeș, funcție pe care a deținut-o până în 2011, făcea spectacol din orice ieșire publică, fie ea conferință, fie eveniment. Se fălea cu vocabularul său, chiar dacă adesea nu stăpânea prea bine sensurile cuvintelor, dar era și foarte popular și deschis la comunicare. După ce faima politică s-a risipit, a rămas cu afacerea pe care a construit-o alături de soția sa, Rodica: magazine de haine în incinta pasajelor pietonale din Pitești, sub firma Marro SRL. Pe 24 octombrie 2022, magazinul din Pasajul Magnolia a fost „scena” teribilului conflict fiu – părinți care s-a concretizat într-un dosar penal, dar și o traumă sufletească pentru cei implicați.

Laurențiu Mareș, în vârstă de 40 de ani, se certase cu părinții săi. După ce a distrus obiectele din  apartamentul mamei sale, înarmat cu un cuțit și o țeavă, a mers la magazinul din Pasajul Magnolia unde se afla aceasta. Bărbatul, foarte violent și coleric, a spart două geamuri din peretele de sticlă al buticului, folosindu-se de țeava pe care o avea asupra lui și a amenințat-o pe mama sa cu un cuțit. Rodica Muscel a fost trântită pe podea, iar când au venit polițiștii, care au reacționat extrem de rapid, aceasta abia se ridica de jos. Din cauza șocului a făcut și un atac de panică. În urma lui Laurențiu, a rămas un dezastru. În timp ce fosta sa soție, Rodica, agoniza pe podeaua magazinului, Marian Mareș a oferit detalii oamenilor legii și a încercat să o calmeze pe femeie. Deși inițial a spus că el nu are nimic, ulterior a constatat că este tăiat pe burtă de fiul său, care avea un cuțit cu lama de 10 centimetri.

Incidentul a fost pus pe seama patimii care îl stăpânește pe Lale Mareș, cea a jocurilor de noroc. Cunoscuții au spus că bărbatul voia ca părinții săi să îi dea bani ca să poată juca, iar pe fondul refuzului lor a trecut la amenințări și distrugeri.

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mareș | Pasaj Magnolia

Ultimele articole