Ce spune directorul Transgaz despre depozitele de gaz pe care le are România

de | 12.08.2023 13:55 | Știri, Economic, Importante, Național

Ion Sterian, directorul Transgaz a precizat că la acest moment, în țara noastră sunt înmagazinate 2,553 miliarde metri cubi de gaze. Acesta a subliniat faptul că sunt mai mult cu 603 milioane metri cubi faţă de anul trecut.

Avem înmagazinate 2,553 miliarde metri cubi de gaze, mai mult cu 603 milioane metri cubi faţă de aceeaşi dată a anului trecut. Corespunde unui procent de 80,17 % din capacitatea totală a tării de 3,170 miliarde care este anul aceasta cu 100 mil metri cubi mai mult faţă de anul trecut ca urmare a investiţiilor efectuate de Depogaz”, a declarat directorul Transgaz la Antena 3 CNN.

Ion Sterian Transgaz

Acesta a vorbit și despre colaborarea cu compania de stat din Republica Moldova, care este licenţiată în furnizarea gazelor.

Avem o colaborare cu compania de stat din Republica Moldova, care este licenţiată în furnizarea gazelor, au semnat contractele de înmagazinare cu Depogaz şi cu Transgaz pentru transportul gazelor, incepând de astăzi, în volume mai mici până când se creează relaţiile de lucru corespunzătoare, iar în următoarele zile vor veni cu volume mai mari pentru a le înmagazina în România.”

Transgaz

Ion Sterian a mai precizat faptul că Transgazul se află în prezent într-o activitate fără precedent.

Suntem astăzi într-o activitate fără precedent. Ne pregătim până la data de 18 septembrie să preluăm tot ce înseamnă sistem de transport în integralitatea sa, şi specific acest lucru, din Republica Moldova”, a mai declarat directorul Transgaz, la Antena 3 CNN.

Transgaz

Despre TRANSGAZ

Societatea Națională de Transport de Gaze Naturale Transgaz S.A. Mediaș a fost înființată prin hotărârea nr. 334 /28 aprilie 2000, a Guvernului României, prin desprinderea de Romgaz în vederea restructurării și separării extracției, transportului, depozitării și distribuției gazelor naturale.

„TRANSGAZ” S.A. desfășoară următoarele activități:

  • Transportul intern al gazelor naturale 
  • Transportul internațional al gazelor naturale 
  • Dispecerizarea gazelor și cercetarea şi proiectarea în domeniul transportului gazelor naturale.

„TRANSGAZ” S.A. poate desfăşura complementar şi alte activităţi conexe pentru susţinerea obiectului principal de activitate, în conformitate cu legislaţia în vigoare şi cu statutul propriu,  putând achiziţiona gaze din producţia internă sau din import doar Ïn scopul consumului tehnologic propriu sau al echilibrării Sistemului Național de Transport gaze naturale”, se mai arată pe site-ul companiei. 

 

Foto descriptiv

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Bani europeni pentru liceele agricole

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Republica Moldova | Romgaz | Transgaz

Ultimele articole