Imagini inedite. Cel mai modern bazin olimpic din România a fost inaugurat astăzi, la Pitești!

de | 19.04.2023 12:14 | Știri, Administrație, Județean, Lifestyle, Național, Pitești

Cu câteva zile înainte de ediția din acest an a Simfoniei Lalelelor a avut loc deschiderea oficială a Bazinului Olimpic din Pitești. Nume importante din lumea sportului, din administrația națională și locală au fost prezenți la evenimentul de inaugurare.

bazin - Imagini inedite. Cel mai modern bazin olimpic din România a fost inaugurat astăzi, la Pitești! bazin1 - Imagini inedite. Cel mai modern bazin olimpic din România a fost inaugurat astăzi, la Pitești! bazin 3 - Imagini inedite. Cel mai modern bazin olimpic din România a fost inaugurat astăzi, la Pitești!

Printre cei prezenți la inaugurare amintim: campionul mondial la înot și Cetățean de Onoare al Municipiului Pitești, Robert Glință, Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic Român, Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern și vicepreședinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Thomas Moldovan, de la Ministerul Sportului, Vlad Niculae, de la Ministerul Dezvoltării, Larisa Lăcustă, Gica Dobrin, George Boroi, secretar general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Radu Antohi, președintele Federației Române de Volei, Adin Cojocaru, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Constantin Din, Gica Dobrin, soția legendarului fotbalist piteștean Nicolae Dobrin, Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, Dumitru Tudosoiu, inspector școlar general al ISJ Argeș, Ion Georgescu, primarul de la Mioveni, Nicolae Velcea, primarul de la Ștefănești, Ion Baicea, primarul de la Costești, parlamentari, reprezentanți ai administrației locale și alții.

Valoarea lucrărilor

Reabilitarea Bazinului Olimpic a fost realizată în două etape, prima vizând creșterea eficienței energetice – proiect finanțat și din fonduri europene, iar a doua reprezentând reabilitarea propriu-zisă, renovarea tuturor spațiilor din bazin și aducerea lor la standarde internaționale. Valoarea totală a proiectului „Modernizare, montare sistem panouri solare și eficientizare energetică a Bazinului Olimpic din Pitești” a fost de 19.206.095,89 lei (cu TVA), din care 13.703.254,54 lei (cu TVA) au fost obținuți prin finanțare nerambursabilă. Valoarea finală a lucrărilor executate în cadrul proiectului „Reabilitare Bazin Olimpic (etapa a II-a)” a fost de 8.946.340,70 lei (cu TVA), din bugetul local. Spațiul modern și impresionant este accesibil pentru toate vârstele, de el se pot bucura sportivi de performanță, dar și începători în domeniul natației din regiune sau din țară. Începând de luni, 24 aprilie, Bazinul Olimpic Pitești este deschis pentru public, iar, în viitor, va găzdui competiții de nivel național și internațional. Pentru prima dată, Bazinul Olimpic din Pitești este omologat de Române de Natație și Pentatlon Modern, potrivit primarul Piteștiului, Cristian Gentea. Prima competiție care se va desfășura și unde sunt așteptați circa 400 de copii din toată țara va fi Cupa Simfoniei Lalelelor.

După conferința de presă susținută de primarul municipiului Pitești, alături de invitați, cei prezenți au făcut un tur al facilităților oferite de noul bazin olimpic și au răspuns la întrebările jurnaliștilor, transmițând impresii și concluzii.

Bazinul Olimpic 1 - Imagini inedite. Cel mai modern bazin olimpic din România a fost inaugurat astăzi, la Pitești!

”Sunt foarte mulțumit, mai ales când specialiștii spun că ceea ce vedem azi, aici, arată exact așa cum trebuie să fie un bazin de înot modern, la standarde internaționale!”, a precizat primar Cristian Gentea.

Bazinul Olimpic 7 - Imagini inedite. Cel mai modern bazin olimpic din România a fost inaugurat astăzi, la Pitești!

”Salutăm prezența a doi campioni olimpici, Camelia Potec și Mihai Covaliu, care au adus glorie României și ne oferă prilejul unor momente unice pentru noi, aici, la Pitești!” , a spus Ion Mânzână.

Bazinul Olimpic 4 - Imagini inedite. Cel mai modern bazin olimpic din România a fost inaugurat astăzi, la Pitești!

”Felicităm municipalitatea piteșteană pentru colaborarea excepțională pe care am avut-o, primarul Cristian Gentea a acceptat toate sugestiile specialiștilor noștri, iar dovada este rezultatul obținut – un bazin de talie internațională!”, a transmis Camelia Potec.

Bazinul Olimpic 2 - Imagini inedite. Cel mai modern bazin olimpic din România a fost inaugurat astăzi, la Pitești!

”Noul bazin arată excepțional, nici dacă vrei nu poți găsi ceva în neregulă, mai ales că știu cum era înainte de reabilitare. E ceva deosebit și, pentru că în Pitești a existat mereu setea de performanță, pe plan național și internațional, sunt ferm convins că e doar o chestiune de timp până când vom vedea performanțe constante generate la Pitești!”, a explicat Robert Glință.

Bazinul Olimpic 8 - Imagini inedite. Cel mai modern bazin olimpic din România a fost inaugurat astăzi, la Pitești! Bazinul Olimpic 6 - Imagini inedite. Cel mai modern bazin olimpic din România a fost inaugurat astăzi, la Pitești!Bazinul Olimpic 3 - Imagini inedite. Cel mai modern bazin olimpic din România a fost inaugurat astăzi, la Pitești!

”Raportul cost-beneficiu este, din nou, excepțional, facilitățile sportive sunt un motor de dezvoltare economică.”, a recunoscut Thomas Răzvan Moldovan.

”Oamenii își doresc să facă sport, dar au nevoie și de o infrastructură adecvată, la standarde performante, pe care acest bazin le îndeplinește. Aveți, la Pitești, o infrastructură incredibilă pentru copiii care vor să facă înot de performanță, iar părinții au, de acum înainte, unde să își aducă micuții înotători. Acesta este cel mai mare câștig pe care îl aduce comunității realizarea unui asemenea proiect: beneficiul pentru tânăra generație și pentru părinți!”, a transmis Mihai Covaliu.

Vedeți aici imagini de la evenimentul de inaugurare.

Sursă foto: Primăria Municipiului Pitești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Camelia Potec, la ianugurarea Bazinului Olimpic Pitești: „Este extraordinar de frumos! Visul tuturor înotătorilor!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești

Ultimele articole