(VIDEO) Centru pentru vârstnici din Pitești verificat de urgență! Ce au descoperit autoritățile!

de | 21.07.2023 13:53 | Știri, Administrație, Eveniment, Importante, Județean, Pitești

  • Centru pentru vârstnici verificat de urgență!

centru vârstnici Pitești

Prefectul Radu Perianu transmite faptul că în aceste momente, se desfășoară un control de urgență la un centru pentru vârstnici din Pitești.

Verificat și amendat săptămâna trecută, astăzi a fost primită o sesizare legată de condițiile de viață și de modul în care sunt tratați beneficiarii, post-control!

 

Am solicitat și sprijinul Poliției și se fac cercetări la acest moment.

 

Revin cu informații imediat ce se vor încheia verificările!”, a transmis prefectul județului Argeș. 

INFORMAȚII NOI

Este vorba despre un centru de bătrâni din cartierul Găvana din Pitești.

În locație se aflau un număr de 42 de persoane care trăiau în condiții de nedescris. Nu primeau mancare suficientă și nu aveau apă, în contextul în care afară este caniculă. Mai mult decât atât geamurile erau închise și vopsite.

centru vârstnici Pitești

Prefectul Radu Perianu a anunțat că le-a fost dusă momentan apă și se așteaptă mancarea, mai apoi aceștia vor fi duși în altă parte.

În urma celor descoperite au curs amenzile.

 

Vedeți și dumneavoastră geamurile vopsite, înăuntru nu au posibilitatea de a le deschide, sunt 40° înăuntru, nici un strop de apă…pentru mine e total șocant.

 

Ei motivează că le-au vopsit pentru a nu vedea vecinii din blocurile înconjurătoare ce se întâmplă înăuntru, că sunt deranjați de ce văd înăuntru și așa mai departe.

 

Pe copii îi învățăm că acolo unde e soare, nu intră doctoral, deci nu nu e normal vă spun că este mult mai rău decât la momentul controlului și de asta am venit aici.”

Oamenii au povestit că nu primesc suficientă mâncare, apă dar primesc sancțiuni.

Mi-au spus că nu primesc mâncare suficientă, că primesc sancțiuni nu-i mai lasă să iasă afară, nu mai primesc suficientă mâncare chestiuni de genul ăsta.

 

Apă am adus noi pentru că nu aveau, nu era strop de apă pe căldura asta și înăuntru e foarte cald vă dați seama

 

Pentru mine e uimitor și repet după atâtea controale, după ce o în România întreagă e cu ochii pe astfel de centre, tu să te comporți în felul ăsta e peste puterile mele.”

centru vârstnici Pitești

Radu Perianu: „Patronul a spus că a greșit că vopsit geamurile!”

Patronul spune că a greșit într-adevăr că a vopsit geamurile, ar fi trebuit să pună să găsească o altă soluție ca să nu se mai vadă de afară.. Eu aș vrea să subliniez altceva..aici este vorba de un SRL pentru că există și posibilitatea legală de a funcționa sub forma SRL-ului și cu toate astea el este pe cod CAEN de Centru de îngrijire persoane în vârstă 65 – 80.

 

Sunt multe persoane sub 65 de ani cu probleme psihice…nu poți să pui o persoană de 40 de ani,  chiar dacă are problemele astea, și mai ales cu problemele astea, alături de persoane în vârstă de 65-70- 80 cu afecțiuni, pentru că sunt la îndemâna lui.

Un singur medic în centru și doar doi angajați.

Există un singur medic asta vroiam să vă mai spun, un singur medic la peste 40 de persoane și dacă nu greșesc sunt doi angajați.

 

Deocamdată deja s-a trecut la un nivel superior de cercetare ca să spun așa, a venit Poliția, s-a deschis un dosar penal, se fac cercetări, în cadrul cercetărilor penale Poliția va dispune referitor la aceasta. Noi, Comisia întrunită la ordinul Prefectului, în eventualitatea în care poliția stabilește ca măsură, nu știu dacă se va întâmpla dar dacă stabilește, am găsit două locuri, problema e că unul din locuri ar fi tot al aceluiași proprietar dar mai este și un altul în ipoteza în care spune relocare, avem unde să-i ducem.

Persoanele din centru au mai spus că au fost încuiate în camere de pe data de 10 iulie.

Ne-au spus că le-au luat telefoanele mobile, proprietarul a motivat că a luat aceste telefoane la cererea apărținătorilor dar ceea ce vreau să vă spun este că se renovează, scările de acces, la etajele 1 și 2 sunt în renovare, mie mi-a fost destul de greu să le urc și să le cobor.

 

Oamenii sunt încuiați, spun ei, sunt încuiați acolo de pe data de 10 iulie, de la data controlului.” a declarat Radu Perianu.

Oamenii legii au deschis un dosar penal

IPJ Argeș a transmis că în urma verificărilor făcute de polițiști la centrul de îngrijire vârstnici din Pitești, a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă, iar cercetările continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun.

La data de 21 iulie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș au fost sesizați, de către reprezentanții Prefecturii Argeș, cu privire la faptul că, au fost semnalate mai multe nereguli privind activitatea unui centru de cazare și îngrijire persoane vârstnice, din municipiul Pitești.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, împreună cu reprezentanții mai multor instituții cu atribuții de control, pentru efectuarea verificărilor.

Menționăm faptul că, locația a fost verificată, anterior, în data de 10 iulie 2023, de către comisia mixtă de control.

Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă, iar cercetările continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun.”

 

 


Citi de asemenea pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Prefectura Argeș