Centrul Cultural Pitești. Lista evenimentelor din perioada 8 -13 aprilie

de | 05.04.2024 13:40 | Pitești, Cultură

Centrul Cultural Pitești anunță noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală.

CC Pitești

Reprezentanții instituției precizează că aceste evenimente pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:

Iată care sunt evenimentele anunțate de Centrul Cultural Pitești pentru perioada 8 – 13 aprilie

LUNI
Dublă lansare de carte, în cadrul proiectului cultural „Hrană pentru suflet”, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români – Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi, avându-l invitat pe poetul Gelu Ungureanu, luni, 8 aprilie, de la ora 13:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
„Medalion cultural cu Stelian Necșoi”, coordonat de cantautorul, scriitorul, artistul plastic Stelian Necșoi, profesor de limba și literatura franceză, avându-i invitați pe Loredana Cristolovran, Elena Șușnea, Nicoleta Botea și Cătălin Iancu, eveniment care se va desfășura luni, 8 aprilie, de la ora 17:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Prelegerea cu tema „Istoria culturală a ignoranței”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Istorie și istorii cu Marin Toma”, coordonat de redactorul-șef al revistei-document „Restituiri” Pitești, dr. în istorie Marin Toma, eveniment care va avea loc live, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești, luni, 8 martie, de la ora 20:00.
MARȚI
 Lansarea cărții „Apendicele lui Kempis”, de Ovidiu E. Moț, în cadrul proiectului cultural „Personalități culturale piteștene”, coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu, avându-l invitat pe istoricul și scriitorul Ovidiu E. Moț, eveniment care va avea loc marți, 9 aprilie, de la ora 15:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Conferința cu tema „Hermes Trismegistul și gnosticii din Alexandria”, în cadrul proiectului „Culisele istoriei”, susținut de scriitorul Cristian Cocea, director executiv al Direcției Județene pentru Cultură Argeș, eveniment care se va desfășura marți, 9 aprilie, de la ora 17:30, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
MIERCURI
Prelegerea cu tema „Nicolae Dabija. In memoriam”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Teme culturale în emoții raționale”, susținut de scriitorul, eminescologul, profesorul de limba și literatura română Lucian Costache, miercuri, 10 aprilie, de la ora 11:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Dezbaterea cu tema „De la Etica Socială la Morala Creștină”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Cultură și Credință în Societatea Contemporană”, coordonat de conf. univ. dr. Marius Andreescu, avându-l invitat pe părintele prof. univ. dr. Ion Popescu, eveniment care se va desfășura miercuri, 10 aprilie, de la ora 14:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Prelegerea cu tema „București. Biserici demolate”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Biografii de Excepție”, susținut de istoricul, muzeograful, scriitorul, prof. dr. Octavian Dărmănescu, miercuri, 10 aprilie, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
JOI
Dezbaterea cu tema „Iisus şi relaţia mea cu El”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală „Viața merge înainte”, coordonat de poeta ing. Simona Vasilescu, având-o invitată pe terapeuta Valentina De Ametist, eveniment care se va desfășura joi, 11 aprilie, de la ora 16:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Lectură publică susținută de membrii Asociației Iubitorilor de Ficțiune, în cadrul proiectului cultural-educativ “Confluențe literare”, coordonat de scriitoarea și profesoara de limba și literatura română/franceză Allora Albulescu, eveniment care va avea loc joi, 11 aprilie, de la ora 17:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
VINERI
Recitalul muzical “47”, susținut de Trupa “Andrei&Adrian Tase”, vineri, 12 aprilie, de la ora 12:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Lansarea volumului “Brâncuși în spațiu-timp. Valențe de gradul 3”, autor Octavian Apostoloiu, eveniment editorial în cadrul Clubului literar-artistic “Mona Vâlceanu”, coordonat de editorul, scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Maria Mona Vâlceanu, vineri, 12 aprilie, de la ora 13:00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
SÂMBĂTĂ
Concursul Național de Gimnastică Acrobatică și Gym for All – „Cupa Pitești”, ediția a VII-a, organizat de Primăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești, și Federația Română de Gimnastică, eveniment care se va desfășura sâmbătă, 13 aprilie, între orele 10:00 și 16:00, la Sala Sporturilor din Pitești. Concursul, coordonat de antrenoarea Nicoleta Andrei, arbitru internațional de gimnastică și membru în comitetul tehnic al Federației Române de Gimnastică, va cuprinde probe la gimnastică acrobatică și gym for all, discipline nou înființate în România, sub patronajul Federației Internaționale de Gimnastică (FIG). În competiție s-au înscris peste 200 de sportivi de la cluburi de gimnastică din țară afiliate la Federația Română de Gimnastică. Juriul va fi format din arbitri federali, foști campioni de gimnastică, printre care se numără: Dora Vulcan, Andreea Petcu, Valentin Badea, Radu Cojocaru. Concursul Național de Gimnastică Acrobatică și Gym for All – „Cupa Pitești”, ediția a VII-a face parte din calendarul competițional al Federației Române de Gimnastică pe anul 2024. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Foto: Facebook Centrul Cultural Pitesti
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole