Guvernul a aprobat! 2.000 de lei pentru mamele minore sau cele aflate în situații defavorizate

de | 05.04.2024 13:43 | Național, Economic

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse (MFTEȘ) a venit cu un anunț important: tichete sociale pe suport electronic în valoare de 2.000 de lei pentru mamele aflate în situații defavorizate au fost aprobate în ședința de Guvern de joi.

Astfel, potrivit informării celor de la MFTEȘ ajutorul este acordat pentru mamele cu venituri mici, aflate în situație critică de viată sau pentru mame de vârstă minoră. Acestea vor primi 2000 de lei pentru fiecare copil în vârstă de până la 3 luni, bani cu care pot cumpăra produse specifice trusoului pentru nou-născuți. De această formă de sprijin au beneficiat deja mamele aflate în situații defavorizate și anul trecut, peste 13.500 de trusouri fiind susținute deja prin acest mecanism. Programul a fost extins, așadar, și pentru perioada 2024-2027. Bugetul total destinat acestui program este de 120 de milioane de euro, fonduri alocate prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate. Aceeași ordonanță adoptată joi de Guvern prevede scutirea de la plata contribuției sociale în cazul indemnizațiilor de concediu medical pentru gravide, mame cu copii bolnavi, pacienți cu afecțiuni oncologice și pentru cazurile de urgență.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook MInisterul Familiei.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Veste bună pentru șoferi! Au început lucrările la podul de la Mărăcineni de pe DN 73

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Familiei

Ultimele articole