La Țițești se construiește un centru de zi de asistență și îngrijire la domiciliu

de | 05.04.2024 13:46 | Rural

Administrația locală din Țițești, coordonată de primarul Gheorghe Savu, a inițiat demersurile necesare pentru crearea unui centru de zi de asistență și îngrijire la domiciliu. Proiectul se află în derulare și urmează să fie finalizat până data de 30 iunie 2026.

Obiectivul de investiții este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, finanțator Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, și are o valoare totală de 7.734.372,06 TVA inclus, valoarea eligibilă fiind de 7.224.204,67 lei TVA inclus.

Centru de zi Titesti - La Țițești se construiește un centru de zi de asistență și îngrijire la domiciliu

Centrul de zi va fi construit într-o clădire nefuncțională din satul Țițești, care în anii ’50 a avut destinația de cămin cultural și care va fi reabilitată. În prezent se lucrează la viabilizarea terenului, fiind necesară relocarea unor rețele de medie tensiune. Ulterior urmează să se demareze lucrările la clădire,  care includ și decopertarea acoperișului, din vechea construcție mai rămânând doar fundația și două ziduri de sprijin. Potrivit unui raport de activitate al prestatorului, lucrările pentru investiția de bază urmează să se deruleze pe întreg parcursul anului 2025 și să fie recepționate în luna martie 2026.

WhatsApp Image 2024 04 02 at 10.04.16 - La Țițești se construiește un centru de zi de asistență și îngrijire la domiciliu

Centru de zi Titesti curte - La Țițești se construiește un centru de zi de asistență și îngrijire la domiciliu

Numărul minim de persoane vârstnice care beneficiază de serviciiile centrului de zi este de 50, iar numărul minim de persoane vârstnice care beneficiază de servicii de îngrijire este de 25.

Gheorghe Savu Titesti - La Țițești se construiește un centru de zi de asistență și îngrijire la domiciliu

Citiți de asemenea pe anchetaonline.ro

Amplu proiect pentru dotarea școlilor și grădinițelor din Țițești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/berta-dima/" target="_self">Berta Dima</a>

Articol scris de Berta Dima

Absolventă a programului de master Jurnalism Tematic, Universitatea București, experiență în presă din anul 2020, pasionată de domeniul social.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Gheorghe Savu | Țițești