anchetaonline.ro

Centrul de Evaluare și Tratament pentru pacienții COVID din cadrul SJU Pitești, relocat!

de | 23.04.2022 14:16 | Anunțuri, Administrație, Județean

Centrul de Evaluare și Tratament pentru pacienții COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, înființat din dorința de a preveni apariția cazurilor severe de COVID și supraaglomerarea secțiilor din spital, va continua să funcționeze, chiar dacă s-a diminuat considerabil numărul persoanelor testate pozitiv.
Pacienții cu forme ușoare de infecție cu virusul SARS–CoV-2 și factori de risc sau forme medii care nu necesită oxigenoterapie trebuiau să se prezinte pînă astăzi în pavilionul Secției Boli Infecțioase Pitești dar de acum înainte aceștia trebuie să se adreseze personalului din Secția de Pneumoftiziologie din strada Negru-Vodă, nr. 53 (Spitalul Județean 2). O pot face zilnic, în intervalul orar 08.00 – 18.00.
Important de menționat faptul că pentru a beneficia de serviciile medicale, pacienții trebuie să aibă asupra lor cărțile de identitate și rezultatele testelor care atestă că sunt infectați cu virusul SARS–CoV-2. Sunt valabile testele RT- PCR sau testele rapide efectuate de către cadre medicale.

Aproximativ 150 de persoane evaluate de la deschidere

De la deschiderea Centrului de Evaluare și Tratament pentru pacienții COVID din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești- 21 ianuarie 2022 – și până în prezent, aproximativ 150 de persoane cu vârste între 30 și 96 de ani, testate pozitiv, au fost evaluate clinic de către medicul infecționist şi, după caz, imagistic şi biologic de medici specialişti.
În urma evaluării, bolnavii fie au rămas internați în cadrul Secției de Boli Infecțioase, fie, la finalul investigațiilor, au mers la domiciliu, cu tratamentul recomandat de medicul infecționist. Precizăm că pacienții au primit în mod gratuit tratamentul recomandat, a precizat purtătorul de cuvânt, Cristina Cazacu.

Citește, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești