Centrul Universitar Pitești – UNST Politehnica București deschide anul universitar la Pitești Arena

de | 03.10.2023 11:16 | Pitești, Administrație, Importante

Astăzi, la Pitești Arena, are loc deschiderea noului an universitar la Universitatea Națională de Științe și Tehnologie Politehnica București – Centrul Universitar Pitești. Este primul an după fuziunea dintre instituția academică argeșeană cu o activitate de 60 de ani, Universitatea Pitești, cu Universitatea Politehnica București.

sursă foto: ancheta sursă foto: ancheta

Sunt prezenți la festivitatea de deschidere a anului universitar 2023-2024 oameni importanți din mediul academic, oameni din conducerea județului, din administrația națională și locală, colaboratori din mediul economic și social și studenți. Festivitatea de deschidere este transmisă online aici.

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea. Sursă foto: Facebook Cristian Gentea.

”Suntem martorii unui moment istoric pentru comunitatea noastră”

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea. Sursă foto: Facebook Cristian Gentea.

”Suntem martorii unui moment istoric pentru comunitatea noastră – actul de naștere a Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, cu Centrul Universitar Pitești!

În fiecare an, la deschiderea anului universitar, participăm la o sărbătoare care celebrează cunoașterea, excelența academică și contribuția esențială a universității – inima cetății – la dezvoltarea orașului nostru.

De această dată, evenimentul este mai special, nu pentru că ne aflăm în Pitești Arena, unul dintre cele mai frumoase spații competiționale din România, ci pentru că, după 61 de ani de învățământ superior într-un centru local, Universitatea din Pitești intră, prin fuziune, alături de Politehnica București, într-o instituție model de învățământ superior din România și Europa!

Este o strategie creativă și dinamică de dezvoltare a alianțelor naționale și europene a universităților, benefică politicilor publice în domeniul învăţământului superior şi cercetării, bugetării și finanțării sistemului, dezvoltării superioare la nivel european și mondial.

Stimați profesori, aveți o mare responsabilitate, aceea de a ghida tinerii spre cariere de succes! Vă mulțumim pentru devotamentul vostru.

Dragi studenți, sunteți viitorul. Această universitate vă oferă oportunități, vă încurajez să vă implicați în mod activ în comunitatea voastră universitară, apoi în cea identitară – a Piteștiului!

Doresc succes și realizări pentru fiecare dintre cei prezenți, transmit felicitări Centrului Universitar Pitești și prorectorului coordonator, profesorul Dumitru Chirleșan!

Felicitări, de asemenea, rectorului Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, Mihnea Costoiu!”, a transmis primarul Piteștiului, Cristian Gentea.

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Prețul biletelor pleacă de la 100 lei. Vița de Vie Simfonic, la Filarmonica Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: UNST Politehnica Bucuresti Centrul Universitar Pitesti