Cercetătorul care a prezis cutremurul din Turcia: „Încă un seism puternic, de 7-8 pe Richter, la începutul lui martie”

de | 28.02.2023 14:39 | Știri, După subiect, Eveniment

Cercetătorul care a prezis cutremurul din Turcia: „Încă un seism puternic, de 7-8 pe Richter, la începutul lui martie”

Cercetătorul olandez, Frank Hoogerbeets, care a prezis cutremurul din Turcia cu 3 zile înainte să aibă loc, spune că la începutul lunii martie, adică peste câteva zile, se va produce încă un cutremur mare, de 7-8 pe Richter.

Acesta avertizează că seismul ar putea avea loc în jurul datelor 3-4 martie și/sau 6-7 martie.

O convergență a geometriei planetare critice în jurul datei de 2 și 5 martie poate duce la o activitate seismică mare până la foarte mare, posibil chiar și un cutremur de mare forță în jurul 3-4 martie și/sau 6-7 martie.

Ar putea fi de magnitudine medie 7, dar și mult peste magnitudinea 8. Nu exagerez aici, nu încerc să creez teamă. Acesta este un avertisment, deoarece geometria planetară critică pe care o vedem aici este cunoscută pentru a provoca evenimente seismice majore sau mari. Și nu ar trebui să îl subestimăm.

Acum s-ar putea să nu fie doar un singur eveniment seismic mare, ar putea fi mai multe evenimente seismice cu mult peste magnitudinea 6 în această primă săptămână din martie. Și de fapt, am putea avea de-a face cu două scenarii aici.

Fie vom avea cel mai mare eveniment seismic în jurul datei de 3 sau 4, imediat după geometria planetară critică din data de 2. Sau apoi poate și o creștere seismică după data de 5, care va fi în jurul datei de 6, 7, la momentul lunii pline”, a transmis Frank Hoogerbeets, potrivit Antena 3 CNN.

Cercetătorul adaugă faptul că prima săptămâna din luna martie va fi „extrem de critică”.

cercetator cutremur - Cercetătorul care a prezis cutremurul din Turcia: „Încă un seism puternic, de 7-8 pe Richter, la începutul lui martie”

Pe de altă parte, experții în seismologie spun că data cutremurelor nu poate fi prezisă și au criticat teoriile cercetătorului olandez, susținând că mișcarea și poziția planetelor nu sunt în legătură cu activitatea seismică.

Frank Hoogerbeets, cercetător la Solar System Geometry Survey, a anunțat cu trei zile înainte de producerea cutremurului din Turcia că în zona respectivă va avea loc un seism: Mai devreme sau mai târziu va avea loc un seism M 7,5 în această regiune „.

De asemenea, el a avertizat că vor fi replici puternice în regiune, ceea ce s-a confirmat ulterior.

Foto 3dots.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Județul Argeș – în zona de intensitate seismică de 7 grade pe scara Mercalli

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Frank Hoogerbeets