anchetaonline.ro

CEZ și Narada dotează 2 școli din județul Argeș cu echipamente digitale și spații de lectură!

de | 19.09.2022 10:42 | Știri, Cultură, Județean

CEZ și Narada ajută la dotarea, prin parteneriatul în Argeș, a două școli din județul nostru. Astfel, în urma investiției făcute, aproximativ 1000 de elevi au primit instrumentele potrivite pentru educația de care au nevoie chiar la început de an. Cele două școli care au primit ajutor au semnalat urgențele cu care se confruntă, prin intermediul HartaEdu:

 dotarea Școlii Gimnaziale “Tudor Arghezi” Pitești cu 5 laptop-uri, 5 videoproiectoare și 5 ecrane pentru proiecție. Școala a adus în atenție această nevoie pentru a revitaliza modul de predare, prin lecții atractive, lecții online sau chiar proiecte naționale și internaționale;

 dotarea Școlii Gimnaziale “Mircea cel Bătrân”, Curtea de Argeș cu 2 table interactive pentru elevii cu CES și elevii din clasa a VII-a și amenajarea unor colțuri de lectură. Școala a înscris aceste alerte pentru a susține integrarea elevilor, dobândirea de noi competențe, dar și pentru a-i încuraja să citească într-un spațiu cât mai confortabil și primitor.

Datorită companiei CEZ – partener unic HartaEdu pentru regiunea Oltenia au inclus următoarele componente importante:

 o investiție financiară în valoare de 25.000 RON, cu impact asupra unui număr de aproximativ 1000 de elevi;

 întâlnirea copiilor cu voluntarii din cadrul companiei: 19 dintre aceștia au participat pe 15 septembrie la lucrările de reamenajare de la Școala Gimnazială “Mircea cel Bătrân”, iar în perioada următoare, 5 angajați vor susține webinarii educative pentru elevii de la Școala

Gimnazială “Tudor Arghezi”, folosind noile echipamente. Atelierele vor urmări teme precum reciclarea, consumul responsabil, dezvoltarea personală sau cunoașterea drepturilor, în calitate de viitori cetățeni activi. Începutul anului școlar este un moment cu o energie specială, care ne oferă încredere pentru viitor. Cu această ocazie, am extins parteneriatul cu Narada în județul Argeș, astfel încât elevii să se întoarcă pe băncile școlii, într-un mediu eficient de învățare, așa cum au nevoie. Vom continua să dăm sens activității noastre cu fiecare prilej de implicare în dezvoltarea tinerilor.” – Ondrej Safar, CEO CEZ România.

Aplaudăm iniţiativa partenerului nostru de încredere, CEZ România, de a rezolva alerte ale şcolilor din judeţul Argeş. 4 alerte din două şcoli argeşene se bucură astăzi de tehnologie şi colţ de lectură. Sistemul educațional de azi ar trebui să pună accent pe inovație și tehnologie în procesul de predare, pentru că doar așa elevii vor beneficia de un mediu eficient de învățare, vor putea începe să-și construiască viitorul adaptat zilei de mâine. În acelaşi timp, amenajarea unui spaţiu de lectură modern este foarte important pentru dezvoltarea şi sănătatea elevilor, în contextul în care peste jumătate din bibliotecile din România au fost închise în ultimii ani.” – Raluca Jianu, CEO al Organizaţiei Narada.

Aș vrea să mulțumesc echipelor de la CEZ și Narada care și-au dat mâna pentru a sprijini educația! În era tehnologiei avem nevoie și să ieșim din cotidian, să lăsam deoparte ecranul, pentru a pătrunde în lumea poveștilor. Am gândit această alertă publicată pe HartaEdu ca o alternativă, mizând pe faptul că, pentru a dobândi o cultură solidă, avem nevoie să citim. Investind în educație, investim în viitor!” – Monica Dobra, Profesor limba franceză, director Gimnazială Mircea cel Bătrân, Curtea de Argeș.

Tehnologiile digitale îmbogățesc procesul educativ în variate moduri și oferă oportunități de învățare care trebuie să fie accesibile tuturor elevilor. Vreau să sprijin profesorii să încerce moduri noi de predare. Cu siguranță, potențialul digital al școlii s-a îmbunătățit considerabil, suntem recunoscători pentru această oportunitate, atât pentru noi, cadrele didactice, cât și pentru elevii noștri” – Laura Prepeliță, Director Şcoala Gimnazială Tudor Arghezi, Pitești.

Episoadele 1-3: cum ne-am implicat până acum?

 Școala Gimnazială Giubega din judeţul Dolj, iunie 2022: investiție de aproximativ 25.000 de lei și participarea a 18 voluntari CEZ pentru amenajarea și dotarea curții școlii.

 Școala Gimnazială “Regele Mihai I” Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, mai 2022: s-a reabilitat biblioteca distrusă de inundații și a fost dotată cu volume noi și cu echipamente digitale cu ajutorul a 14 voluntari și a investiției de 25.000 de lei.

 Școala Gimnazială Pesceana din județul Vâlcea, martie 2022: investiție de 18.000 de lei pentru renovarea a 5 clase și a laboratorului de informatică, cu 14 voluntari CEZ.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un bărbat s-a drogat cu trei tipuri de substanțe diferite și s-a urcat la volan!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Pitești