Cezariană de urgență azi-noapte la Spitalul Județean! “Eu n-o să nasc un Păcălici!”

de | 01.04.2022 22:50 | Știri, Eveniment, Pitești

S-a întâmplat aseară la Spitalul Județean Argeș, când Alina – o mămică frumoasă a cerut extrem de ferm medicului și întregului personal să îi scoată copilul din pântece cu orice preț, prin cezariană, deși venise foarte croită să nască natural și se chinuise ore întregi, în dureri mari, să îi iasă lucrurile cum și le-a propus.

Agitație și chin pe secția de Obstretică Ginecologie de la Spitalul Județean

Femeia a venit la Spitalul Județean Pitești să nască la termen și prezentând contracții, foarte determinată să meargă pe soluția naturală de a aduce pe lume un copil, așa cum și-a propus toată sarcina. Atât de determinată a fost încât a făcut tot ce este omenește posibil, ore peste ore, și a trecut prin toate durerile din lume, având un travaliu extrem de pretențios.

A primit întreg concursul personalului medical, dornic să-i respecte dorința de a-și naște fetița pe cale naturală. Injecții, perfuzii de dilatare, proceduri medicale specifice… S-a făcut tot ce era posibil și de către mamă și de către tânărul medic obstretician Robert Ionescu și personalul pe secția de Ginecologie, dar copilul s-a încăpățânat să nu iasă.

Văzând că se apropie noaptea și că orologiu va bate ora 00:00 a zilei de 1 Aprilie, Alina a schimbat brusc strategia și le-a cerut imperativ cadrelor medicale de la Spitalul Județean să scoată fetița prin cezariană, cât mai repede cu putință și până la miezul nopții: “Eu n-o să nasc un Păcălici!” a afirmat ferm femeia pe care abia o mai țineau fizic puterile, după atât amar de chin, dar pe care nu a părăsit-o nici un gram determinarea.

Zis și făcut a fost pentru Alina! A născut prin cezariană – târziu în noapte, dar până în ora 00:00 – o păpușă de fetiță (care va fi, probabil, la fel de încăpățânată și puternică precum e mama ei) care a cântărit 3,400 kg și care este perfect sănătoasă.

doctor ginecolor Robert Ionescu Spitalul Județean

Medicul Robert Ionescu a aflat aseară, pe pielea lui, cât de încăpățânate pot fi femeile: întâi fiica, apoi mama

Episodul de aseară a reamintit personalului Secției Ginecologie de la Spitalul Județean Pitești cât de puternice, dar și căpoase pot fi femeile atunci când le intră ceva în cap, independent de dureri. Dar și cât de flexibile sunt față de planul inițial…

Alina mai are acasă un băiețel de 3 ani, iar acum a adus pe lume, fix ce “comandase”: o fetiță.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:


 

 

 

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/luana-alexandra-popescu/" target="_self">Luana Alexandra Popescu</a>

Articol scris de Luana Alexandra Popescu

Editor și autor de content media online, specializat în relații publice și jurnalism. Absolvent al Facultății de Jurnalism, cu master în Comunicare Audio Video SNSPA.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | Robert Ionescu