Cinci incendii de vegetație într-o singură zi! Pompierii argeșeni trag un semnal de alarmă!

de | 16.04.2024 14:48 | Județean, Eveniment

Utilizarea focului deschis pentru arderea vegetației, a resturilor vegetale și a altor deșeuri face din nou pagube în gospodăriile argeșenilor.

Pe parcursul zilei de ieri, pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a cinci incendii, în urma cărora au ars vegetație uscată, mărăciniș, deșeuri combustibile solide, un gard din lemn și o anexă gospodărească.

O primă intervenție a salvatorilor a fost în comuna Micești, satul Păuleasca,  unde a ars vegetația de pe aproximativ 5 mp și o anexă gospodărească de aproximativ 40 mp în care se aflau circa 7 mc de lemn de foc.

O altă intervenție a fost în localitatea Mălureni, unde a ars vegetația de pe o suprafață de teren de aproximativ 500 mp.

De flăcări nu a scăpat nici orașul Mioveni. Un incendiu s-a manifestat la deșeuri din lemn și cauciuc, precum și la vegetația uscată de pe aproximativ 100 mp.

Tot ieri, două incendii au izbucnit și în localitatea Bradu, în urma cărora au ars vegetația uscată de pe aproximativ 1700 mp de teren, circa 15 m de gard din lemn și aproximativ 600 kg de deșeuri din cauciuc și mase plastice.

Având în vedere faptul că sunt tot mai dese astfel de cazuri, pompierii argeșeni fac apel către cetățeni să adopte un comportament preventiv în evitarea incendiilor de vegetație. Totodată, reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise.

Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.”, transmite ISU Argeș

Foto: ISU Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Sfârșit tragic pentru un bărbat din Băbana! Echipajul medical nu a mai putut face nimic pentru el

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bradu | Micești | Mioveni

Ultimele articole