Cinci oferte au fost depuse pentru Tronsonul 1 al Autostrăzii Sibiu – Fagăraș

de | 16.03.2023 19:09 | Știri, Economic, Județean, Național

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, astăzi, că au fost depuse cinci oferte pentru proiectarea şi execuţia Tronsonului 1 al Autostrăzii Sibiu-Fagăraş, ultimul din cele patru tronsoane. Valoarea estimată a contractului este de 2 miliarde de lei fără TVA.

”Pentru construcția întregii Autostrăzi Sibiu-Făgăraș (68,31 km) sunt depuse oferte!

Astăzi au fost depuse 5 oferte pentru proiectarea și execuția Tronsonului 1 al Autostrăzii Sibiu-Fagăraș (ultimul din cele 4 tronsoane) de către firme din Turcia, Italia, precum și de către filiala din România a unei firme austriece.

În lungime de 14,25 km, acest tronson va face legătura între Boița (Autostrada Sibiu – Pitești) și Avrig – Mârșa (DJ105G).

Durata contractului este de 48 de luni din care, 12 luni perioada de proiectare și 36 luni perioadă de execuție a lucrărilor.

Valoarea estimată a contractului este de 2 miliarde de lei fără TVA.

Întregul proiect de autostradă este finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile.

În acest moment sunt în total în evaluare, pentru toate cele 4 tronsoane, 21 de oferte”, a scris Sorin Grindeanu pe pagina de Facebook.

Sectorul de Autostradă Sibiu – Făgăraș are o importanţă majoră în desfăşurarea traficului rutier pe direcţia Coridorului IV Pan European și face parte din proiectul mai amplu pentru conectarea infrastructurii rutiere la rețeaua de transport europeană TENT – Comprehensive (Intercoridorul Moldova – Transilvania).

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitești

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Proiectul de reconversie al plantațiilor viticole, în dezbatere publică

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Transporturilor