Cine va încânta publicul piteștean? Program în premieră, la Filarmonica Pitești

de | 01.04.2024 13:41 | Pitești, Lifestyle

Filarmonica Pitești organizează joi, 4 aprilie, de la ora 19:00, la Centrul Multifuncțional, concertul simfonic cu program integral în premieră! Alături de orchestra simfonică a instituției revine la pupitrul dirijoral Silviu Deaconescu. Solistul serii va fi clarinetistul Mihai Pintenaru.

În program: Johan Halvorsen – ”Bojarenes inntogsmarsj” (Intrarea boierilor valahi), Doina Rotaru – ”Concert pentru clarinet și orchestră, Fragile II”, Darius Milhaud – ”Suita pentru clarinet și orchestră, Scaramouche” și Kurt Weill – ”Simfonia nr. 2, Fantezie simfonică”.

Prețul biletelor pleacă de la 30 lei

După finalizarea studiilor la Școala de Muzică și Liceul de Muzică din Rîmnicu-Vâlcea, Silviu Deaconescu a continuat perfecționarea în muzică, absolvind cu succes Universitatea Națională din București, la clasa pedagogie, dirijat și compoziție. În studenție, și-a „dirijat” colegii, a fost bas-bariton în corala „Kontakion” a U.N.M.B și violist în Orchestra de Cameră „Philarmonia” a Centrului Tinerimea Română, alături de care a efectuat turnee în Spania și a creat lucrări muzicale, unele dintre ele, premiate. Din 2007, a contribuit la construcția Filarmonicii Pitești, fiind dirijor al corului simfonic și consultant artistic, programând și organizând evenimente artistice, redactând programe de sală, stabilind repertorii. În 2018, a absolvit cursurile de master în Dirijat orchestră la clasa maestrului Petru Andriesei. La Filarmonica Pitești a dirijat concerte educative, concerte simfonice, vocal-simfonice,  concertul de închidere a stagiunii 2012-2013, sau concertul de Crăciun din 2018, alături de Corul Arhiepiscopiei și orchestra noastră simfonică. Silviu Deaconescu este şi dirijor al Coralei bărbăteşti ”D. G. Kiriac” din Piteşti, promovând cu tenacitate arta corală şi colaborând ca tenor sau bariton și în alte ansambluri muzicale.  Doctor în muzică, Mihai Pintenaru a colaborat în țară și în străinătate cu diferite instituții muzicale: Filarmonica ”George Enescu” și Orchestra de Cameră Radio (ambele din București), filarmonicile din Piteşti, Braşov, Orchestra ”Sinfonietta” din Baden (Austria). Este colaborator permanent al Filarmonicii ”Paul Constantinescu” din Ploiești și al Teatrului Evreiesc de Stat din București. A participat, în Austria și Italia, la cursuri de specializare, acumulând o bogată experiență interpretativă și un repertoriu vast. În afara concertelor simfonice, a cântat și în formule camerale. Este promotor și interpret al muzicii contemporane, având în repertoriu numeroase compoziții moderne și contemporane.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 40 de lei sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

Sursă foto: Filarmonica Pitești.

Citiți, de asermenea, pe anchetaonline.ro:

Sezonul căpușelor a început! Recomandările specialiștilor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Filarmonica Pitești

Ultimele articole