Oameni de dreapta se alătură în valuri primarului Cristian Gentea

de | 01.04.2024 13:31 | Din ediția tipărită, Pitești, Politic

▼Notarul Claudiu-Ionel Didea: ”A reformat modul de a face administrație!”

▼Dănuț Dinu: ”Mi-am întemeiat decizia pe relația de încredere și respect construită timp de 8 ani cu domnul Cristian Gentea”

▼Notarul Ana Stan: ”Cetățenii trebuie să fie atenți, în primul rând, la calitatea omului care dorește să le reprezinte interesele”

▼Medicul Tiberiu Irimia: ”Am întâlnit oameni la PSD mai liberali decât unii liberali.”

Primul mandat al edilului Cristian Gentea arată clar că a reușit să câștige încrederea unor oameni care, până acum, fie au stat departe de politică, fie au avut alte opțiuni doctrinare, diametral opuse,  în competițiile trecute. Este extrem de interesant că tot mai mulți oameni de pe eșichierul drept, foști liberali sau foști PMP-iști, vin către echipa lui Cristian Gentea și își doresc să meargă mai departe alături de primarul Piteștiului.

Printre aceștia regăsim chiar și concurenți politici direcți, oameni cu care s-a confruntat în campania din 2020, așa cum ar fi Dănuț Dinu, care i-a fost contracandidat. Ce a determinat aceste personalități publice să facă o schimbare majoră sau cel puțin neașteptată și care sunt planurile lor pe mai departe în PSD Pitești, am încercat să aflăm discutând cu câteva dintre personalitățile care s-au alăturat în ultimele două săptămâni lui Cristian Gentea și administrației sale.

Claudiu-Ionel Didea: ”Cristian Gentea a reformat modul de a face administrație!”

Sursă foot: PSD Arges

Chiar săptămâna trecută a fost anunțat un nou membru al echipei PSD Pitești, în persoana notarului Claudiu-Ionel Didea, fost rector al Universității Pitești.

”Decizia de a intra în politică era luată de mai mult timp, însă acum am considerat că este momentul potrivit. Nimic nu este întâmplător, totul este sub semnul destinului. Faptul că am ales să fac acest pas într-o zi de mare sărbătoare, Buna Vestire sau  Anunțarea, îmi dă încrederea luării unei decizii importante. Am ales să intru în cel mai mare partid din România, Partidul Social Democrat, iar domnul primar Cristian Gentea este cel care a contribuit la luarea acestei decizii.”, ne-a declarat Ionel Didea.

Notarul piteștean este cunoscut ca un om foarte calculat și serios, așa că și-a exprimat și viziunea pe care o are privind activitatea sa politică și administrativă în următorii ani.

”Mă voi implica cu toată știința și priceperea în proiectele ce vizează binele comunității piteștene. Voi fi prezent la toate activitățile și îi voi convinge pe alegători că proiectele pe care le prezentăm sunt în favoarea lor, de natură a le crea un viitor mai bun.”, ne-a mai declarat Ionel Didea. ”În mod cert actuala administrație condusă de primarul Cristian Gentea este cea mai performantă din 1990! Schimbările produse sunt evidente, nu pot fi negate și trendul este unul cât se poate de promițător. Analizând cei trei ani de mandat ai domnului primar Cristian Gentea, constatăm schimbări în bine, o reformare clară a modului de a face administrație și bineînțeles o implicare totală în derularea de proiecte benefice comunității noastre, de natură a-i face pe copiii noștri să rămână aici după definitivarea studiilor. Sunt convins că viitorul mandat al domnului primar va aduce și mai multe proiecte reușite. Este de datoria noastră, a tuturor, să îi fim alături și să îl sprijinim în realizarea obiectivelor, dar și să gândim proiecte în interesul piteștenilor, pe care să le propunem spre adoptare.”, a mai adăugat acesta. 

Ionel Didea nu a mai făcut politică până în prezent, însă experiența sa în administrație este una stufoasă și derulată la nivel înalt. De-a lungul carierei, domnia-sa și-a desfășurat activitatea în trei  ministere importante: Ministerul Administrației și Internelor, Ministerul Justiției și Ministerul Educației și Cercetării.

Dănuț Dinu: ”Cred cu tărie că e nevoie de experiența, expertiza și buna mea credință într-o echipă mare, cum este cea a PSD Argeș!”

gentea cu danut dinu - Oameni de dreapta se alătură în valuri primarului Cristian Gentea

Fostul polițist Dănuț Dinu, cel care a fost reales în Consiliul Local, în 2020, pe listele PMP, a devenit și el membru al PSD Pitești, fiind recomandat organizației municipale chiar de către președintele acesteia, Cristian Gentea. Dănuț Dinu vine cu un capital de imagine apreciabil. Nu mai puțin de 500 de oameni au reacționat pozitiv pe rețelele social media când Dănuț Dinu a anunțat alăturarea sa echipei PSD Pitești.

”Mi-am întemeiat decizia pe relația de încredere și respect construită timp de 8 ani cu domnul Cristian Gentea”, detaliază Dănuț Dinu, consilier cu state vechi. ”Nu poți face lucruri de unul singur. Cei care mă susțin știu ce fel de om sunt și știu că voi rămâne același. Cred cu tărie că e nevoie de experiența, expertiza și buna mea credință într-o echipă mare, cum este cea a PSD Argeș.”, a mai adăugat acesta.

Ca planuri imediate, Dănuț Dinu a explicat că principalul obiectiv este câștigarea unui nou mandat pentru Cristian Gentea și realizarea unei majorități confortabile în Consiliul Local, necesară pentru a continua toate proiectele.

”Voi pune umărul la toate rândurile de alegeri pe care sper ca PSD să le câștige!”, a anunțat Dănuț Dinu.

Notarul Ana Stan: ”Pentru a aduce la îndeplinire promisiunile făcute, este nevoie de o echipă unită și puternică!”

Notarul public Ana Stan este unul dintre membrii cei mai apreciați ai comunității piteștene. Un jurist cu experiență, cu o carieră ireproșabilă, dar și o personalitate foarte implicată în acțiuni sociale și de caritate, domnia-sa s-a făcut remarcată în ultimii 4 ani și prin activitatea din cadrul administrației, în calitate de consilier municipal. Dorința-sa a fost aceea de a face politica cetățeanului și de a susține proiectele benefice acestuia. În urmă cu două săptămâni, aceasta a anunțat că a devenit membru al PSD Pitești și că s-a alăturat echipei lui Cristian Gentea.

”Motivul principal care m-a determinat să mă alătur echipei primarului Cristian Gentea îl reprezintă posibilitatea de a contribui pe mai departe la dezvoltarea orașului nostru prin implementarea cât mai multor proiecte care să conducă la creșterea calității vieții cetățenilor. În timpul mandatului de consilier am constatat că factorul politic a adus întotdeauna deservicii calității actelor administrative, în sensul că acestea  nu au mai satisfăcut pe deplin interesul public. În momentul în care am înțeles că unii colegi din Consiliul Local doresc să politizeze actele administrative, am hotărât să sprijin toate proiectele pe care le-am considerat importante pentru orașul nostru, indiferent de inițiator”, a precizat Ana Stan.

Ana Stan a ales liberalismul când a făcut pasul spre lumea politică, însă a ales acum o soluție administrativă aflată pe celălalt palier politic.

”De când fac politică am avut în vedere doar interesele cetățenilor. Orice partid, indiferent de doctrina politică în baza căreia s-a constituit, este alcătuit din oameni. Degeaba vorbim despre o doctrină, dacă oamenii care o proclamă nu respectă un set de principii și valori care să dea garanția că promisiunile făcute vor fi și respectate. Din acest punct de vedere, consider că cetățenii trebuie să fie atenți, în primul rând, la calitatea omului care dorește să le reprezinte interesele și abia după aceea la partidul din care acesta face parte. Decizia de a mă înscrie în PSD nu a fost una grea, întrucât, după atâția ani de politică, am conștientizat că pentru a aduce la îndeplinire promisiunile făcute cetățenilor este nevoie de o echipă unită și puternică. Vă pot spune că reacțiile susținătorilor mei sunt pozitive, aceștia înțelegând pe deplin motivele pentru care am făcut această alegere.”, ne-a explicat Ana Stan.

Pentru un viitor mandat într-o formulă nouă, domnia-sa are câteva proiecte de suflet aflate pe lista sa de priorități, respectiv amenajarea Parcului Trivale (parțial pădure parc, parțial arie protejată), construirea noului spital municipal și amenajarea unei noi artere de circulație, paralel cu b-dul Nicolae Bălcescu, absolut necesară pentru decongestionarea traficului rutier.

”De menționat că aceste proiecte sunt prioritare și în agenda domnului Cristian Gentea – viitorul primar al municipiului Pitești!”, a mai subliniat Ana Stan.

Sursă foto: ediția print.

Medicul Tiberiu Irimia: ”Voi propune și susține orice proiect care aduce un plus de bine în viața piteștenilor!”

Medic și manager, cu o carieră construită și consolidată cu mult înainte de a face pasul către politică, Tiberiu Irimia a fost mereu unul dintre membrii Consiliului Local care a dat dovadă de principii ferme și de eleganță în abordarea problemelor ridicate de către colegii săi, chiar și pe cele mai sensibile teme. Acesta a devenit recent membru al PSD Pitești, renunțând la PNL, conflictul cu foștii săi colegi fiind evident în ultimele luni, mai ales pe subiectul Parcului Trivale.

Ca factor principal care l-a determinat să facă pasul către PSD Pitești, acesta a declarat că ceea ce l-a convins a fost seriozitatea de care a dat dovadă primarul Gentea și întreaga sa echipă în susținerea tuturor proiectelor benefice pentru Pitești.

Acesta ne-a explicat și de ce a ales o soluție administrativă de stânga, contrară structurii sale de dreapta.

”În 2024, cred că doctrina de partid contează mai puțin. Aș miza pe echipe de oameni profesioniști și bine intenționați. Nu este greu când vii cu proiecte și găsești echipa cu care le poți realiza. Am întâlnit oameni la PSD mai liberali decât unii liberali.”, ne-a declarat Tiberiu Irimia, mărturisind că susținători care îl cunosc chiar l-au felicitat pentru decizia sa.

Pentru un nou mandat planurile sale sunt foarte clar definite, având ca țintă dezvoltarea municipiului.

”Voi duce la capăt proiectele începute și în continuare voi propune și susține orice proiect care aduce un plus de bine în viața piteștenilor.”, completează Tiberiu Irimia.

 

Sursă foto: ediția print.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

PSD Argeș și-a anunțat candidații la Bascov, Băiculești și Davidești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/sofia-paul/" target="_self">Sofia Paul</a>

Articol scris de Sofia Paul

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență în presă pasionată de fotografie și călătorii.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Gentea | PSD Pitești