9 clase de la „Zinca” – mutate la o şcoală din Piteşti pe perioada lucrărilor de reabilitare

de | 27.05.2022 18:30 | Știri

Demarată în 2017 şi stopată la scurt timp din cauza neconcordanţelor dintre proiect şi realitatea din teren, reabilitarea clădirii în care funcţionează Colegiul Naţional „Zinca Golescu” va fi în sfârşit reluată după aproape patru ani de blocaj.

În luna martie a acestui an, Consiliul Local Piteşti a aprobat noul deviz general actualizat şi indicatorii tehnico-economici ai investiţiei care se ridică la puţin peste 14 milioane lei (inclusiv TVA), triplu faţă de suma pe care a fost semnat iniţial contractul cu asocierea Selca-Zeus, majorarea fiind determinată de mai mulţi factori: creşterea uriaşă a preţurilor materialelor de construcţii, modificarea legislaţiei privind salarizarea muncitorilor din construcţii, precum şi suplimentarea lucrărilor necesare consolidării clădirii vechi de un secol, neprevăzute în proiectul iniţial. Mai multe detalii, aici.

Sute de liceeni de la „Zinca” vor învăţa în schimbul 2 la Şcoala „Nicolae Simonide”

Deoarece lucrările se vor întinde pe mai mult timp,  Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş a fost de acord ca în anul şcolar viitor o parte din clasele de la „Zinca Golescu” să funcţioneze în cadrul unei alte unităţi de învăţământ. Printr-o hotărâre a Consiliului de administraţie al IȘJ Argeş, în data de 11 mai s-a aprobat alocarea a 9 săli de clasă la Şcoala Gimnazială „Nicolae Simonide” (fosta Şcoală Nr. 1), aflată de asemenea în centrul Piteştiului, în intervalul orar 14:00-20:00, pentru elevii de la „Zinca”, pe perioada desfăşurării lucrărilor de consolidare-reabilitare, în anul şcolar 2022-2023.

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Inspectoratul Şcolar Judeţean

Ultimele articole