Controale în Argeș referitoare la protecția maternității la locul de muncă! Angajatori amendați

de | 27.05.2022 19:00 | Știri, Administrație, Județean

Controale în Argeș!

 

Prefectul județului Argeș, Radu Perianu a anunțat faptul că inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș au făcut 138 de controale cu scopul de a afla dacă sunt sau nu respectate drepturile mamelor la locul de muncă.

În urma controalelor 12 angajatori au fost sancționați, trei cu amenzi in valoare totală de 7500 de lei și nouă, cu avertismente.

Se pare că toți cei care au primit amenzi depășiseră termenul legal de 10 zile în care erau obligați să comunice ITM faptul că au angajate în risc maternal.

Angajatorii care au primit avertismentele au fost cei care nu au informat salariatele gravide, inclusiv prin afișare în loc public, asupra drepturilor pe care le au.

De menționat faptul că perioada în acre s-au desfășurat controalele cu această temă a fost între 1 ianuarie 2021 – 20 mai 2022.

 

Direcția de Sănătate Publică Argeș a înregistrat 390 de dosare privind protecția maternității. Toate pentru salariate însărcinate.
Cele mai multe angajate provin din mediul industrial, 300, și au primit concediu de risc maternal. 44 de salariate au cerut să lucreze în continuare, dar prin telemuncă. Restul au rămas la locul de muncă și li s-a redus programul de lucru.

Informațiile au fost prezentate astăzi la ședința Comisiei de Dialog Social desfășurată la Instituția Prefectului județului Argeș, precizează prefectul județului Argeș, Radu Perianu.

 

Un material ce cuprinde drepturile mamelor la locul de muncă, soluțiile legale pe care le au la îndemână salariatele dacă nu le sunt respectate drepturile, dar și baza legală, poate fi găsit pe site-ul Instituției Prefectului județul Argeș, prin accesarea linkului:
https://ag.prefectura.mai.gov.ro/7687-2

 

Foto descriptiv

 

 


cropped favicon - Controale în Argeș referitoare la protecția maternității la locul de muncă! Angajatori amendațiZiarul Ancheta Online

 

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Instituția Prefectului | Radu Perianu

Ultimele articole