Investiţie de 5 milioane euro în modernizarea reţelelor electrice din Piteşti

de | 27.05.2022 17:30 | Pitești, Economic

Distribuţie Energie Oltenia SA, compania care asigură alimentarea cu energie electrică a aproape 1,5 milioane de clienţi din 7 judeţe din regiunea Olteniei, pregăteşte o investiţie majoră în modernizarea propriilor reţele din Argeş. La începutul acestei luni, compania a lansat procedura de achiziţie pentru desemnarea operatorului ce va proiecta şi executa proiectul „Modernizare şi retehnologizare reţea – Staţia Prundu”. Investiţia are ca scop implementarea unui sistem avansat de management al distribuţiei (ADMS) şi monitorizarea, optimizarea consumurilor energetice într-o zona omogenă de consumatori preponderent casnici de energie electrică, situată în zona punctului de exploatare municipal Piteşti, judeţul Argeş”.

Investiţia vizează staţia care alimentează cu electricitate cartierele Prundu şi Tudor Vladimirescu

Staţia de transformare 110/20 kV Prundu alimentează peste 10.800 de consumatori din cartierele piteştene Prundu şi Tudor Vladimirescu. De asemenea, este un nod energetic important, ce face legătura între staţia de la Bradu a Transelectrica şi staţia de transformare de la Mioveni, care deserveşte atât consumatori casnici, cât şi industriali, inclusiv platforma Dacia. Ea a fost pusă în funcţiune în 1975 şi, în ansamblu, are majoritatea echipamentelor vechi de peste 30 de ani.

Uzura fizică şi morală a reţelelor a dus de-a lungul timpului la numeroase disfuncţionalităţi, căderile de tensiune fiind la ordinea zilei în Piteşti. Pe lângă staţia Prundu, Distribuţie Oltenia va moderniza şi o parte din reţeaua de înaltă și medie tensiune din oraș, inclusiv 62 de posturi de transformare și va monta indicatoare de defect pe cablurile subterane existente în zonă.

Pentru modernizarea şi retehnologizarea Staţiei Prundu, Distribuţie Oltenia pune la bătaie un buget de 20,9 milioane lei (la care se adaugă şi TVA), ceea ce înseamnă o investiţie totală de circa 5 milioane euro. Evaluarea ofertelor se va face după criteriul cel mai bun raport calitate preţ, unde durata garanţiei lucrărilor va conta în proporţie de 30%, termenul-limită pentru înscrierea la licitaţie fiind 14 iunie.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Renault, oficial: Păstrăm marca Dacia, luăm în calcul acţionari parteneri!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bradu | Distribuție Oltenia | Mioveni | Pitești | Prundu | Transelectrica | Tudor Vladimirescu