Acţiuni eco la Şcoala „Al. Davilaˮ în cadrul unui proiect derulat de British Council

de | 27.05.2022 16:30 | Pitești, Lifestyle

În plin secol XXI, într-o lume care uită pe zi ce trece de natură, de faptul că această planetă generoasă merită, la rândul ei, generozitate, descoperim inițiative ambițioase menite să readucă echilibrul atât de necesar între ceea ce oferă natura și ceea ce oferim noi naturii. O astfel de inițiativă este și proiectul „Colectăm! Reciclăm! Sustenabil dotăm!” derulat de British Council România și susținut de Ambasada Britanică la București.

 

O echipă de 40 de cadre didactice de la Școala Gimnazială „Alexandru Davila” Pitești, coordonată de prof. Cristina Morlova, împreună cu un grup impresionant de peste 500 de elevi s-au alăturat acestui ambițios proiect eco. Timp de două zile, s-au desfășurat activități de informare și de reciclare, în cadrul cărora s-au colectat 1375 de kg de maculatură și 100 kg de electronice și electrocasnice uzate.

activitati ecologice Scoala Davila (2)

S-a organizat chiar și un concurs de machete din materiale reciclate, la care și-au adus contribuția și părinții elevilor, ca parteneri educaționali. De altfel, asociația de părinți a școlii a fost alături de participanți în efortul de a colecta și recicla sustenabil. Fondurile obținute vor fi folosite pentru dotarea cu echipament a sălilor de clasă.

 

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Final de proiect Erasmus+. La Şcoala Al. Davila, elevii au o grădină sălbatică pentru lecţiile de ştiinţe

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: British Council | Școala Gimnazială „Alexandru Davila” Pitești