Claudiu Lupaș, soțul directoarei AFIR –  actor în filmul dedicat lui Avram Iancu

de | 02.02.2024 16:00 | Județean, Din ediția tipărită, Lifestyle

Om de afaceri, dar și actor, Claudiu Lupaș – soțul Dianei Lupaș, managerul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Argeș (AFIR), apare într-o nouă peliculă.

Claudiu Lupaș

Este vorba despre documentarul „Avram Iancu – împotriva Imperiului”, documentar ce punctează momentele care au influențat decisiv destinul lui Avram Iancu, eroul revoluționar al Transilvaniei. Filmul urmărește evenimentele din perioada 1848-1872, până la moartea sa.

Nu este comedie, nu este nici dramă, ci o realitate a istoriei, un film necesar, care îl aduce pe Avram Iancu, în atenția noastră, a tuturor.

 

La 1848, în plină revoluție în Transilvania, moții răspund chemării lui Iancu de a apăra munții Apuseni, care se transformă într-o fortăreață. Legiunile de români resping atacurile răsculaților maghiari. Deși slab echipați și fără prea multă pregătire militară, românii sunt dispuși la sacrificiu, însuflețiți de personalitatea lui Avram Iancu.

 

La împlinirea a 200 de ani de la nașterea sa, filmul este un omagiu dedicat «Crăișorului Munților», eroul care a schimbat destinul unei națiuni.”,  a explicat Claudiu Lupaş.

Lupas avram Iancu - Claudiu Lupaș, soțul directoarei AFIR -  actor în filmul dedicat lui Avram Iancu

Lansarea filmului documentar a avut loc pe 24 ianuarie, la Brad.

Hunedoreanul nu doar că interpretează rolul bunului preieten al Crăișorului, Ioan Boloș, dar a pus la dispoziție și recuzita necesară pentru realizarea peliculei, pe care o are la Castelul Lupilor – locație aflată în proprietatea sa. Castelul Lupilor este o unitate de cazare din localitatea Chimindia, județul Hunedoara, care atrage prin stilul său deosebit, fiind realizată într-un fost castel medieval, care a fost restaurat și extins la inițiativa lui Claudiu Lupaș.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Mömax deschide magazin în Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/sofia-paul/" target="_self">Sofia Paul</a>

Articol scris de Sofia Paul

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență în presă pasionată de fotografie și călătorii.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: AFIR

Ultimele articole