Club din centrul Piteștiului, amendat cu 100.000 lei și închis temporar!

de | 06.06.2023 16:08 | Știri, Eveniment, Județean

În perioada minivacanței de Rusalii, jandarmii argeșeni au fost alături de cetățeni, asigurând măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele cultural artistice și manifestările sportive, organizate în spațiul public.

Astfel, în perioada 01 – 05 iunie, jandarmii argeșeni au aplicat 61 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 17.500 lei și 23 de avertismente pentru încălcări ale prevederilor Legii 61/1991 rep., pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, pentru încălcări ale prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, pentru încălcări ale prevederilor OUG 23/2008, art. 58, lit. b privind pescuitul și acvacultura, precum și pentru încălcări ale OUG 34/2013 privind organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor permanente.

Tot în această perioadă, ei au intervenit la 31 de sesizări făcute prin Numărul Unic de urgență 112, dintre care 23 de apeluri au semnalat prezența unor animale sălbatice în diferite zone.

Misiunile pompierilor în perioada minivacanței

Și pompierii argeșeni au intervenit în sprijinul cetățenilor gestionând un număr de 181 de situații de urgență pentru acordarea asistenței medicale, stingerea și asigurarea măsurilor specifice în caz de incendiu, înlăturarea efectelor negative ale fenomenelor meteorologice, precum și descarcerare și alte misiuni specifice.

Astfel, în contextul fenomenelor meteorologice, ei au fost solicitați să acționeze în mai multe situații pentru evacuarea apei din gospodării și pentru îndepărtarea copacilor și a stâlpilor căzuți sau care prezentau un pericol pentru viața și bunurile cetățenilor.

Vremea a făcut ravagii

În acest sens, vă reamintim și cazul din 3 iunie, când o persoană a fost surprinsă de un debit crescut pe un curs de apă din localitatea Albeștii de Argeș, satul Ungureni.

Victima, o femeie, în vârstă de 55 de ani, a fost extrasă din apă de către cetățeni până la sosirea echipelor de intervenție. Ea a fost resuscitată și transportată la spital, unde, din păcate, a decedat.

De asemenea, eu au fost solicitați să intervină și la opt evenimente rutiere în care au fost implicate 12 vehicule. În urma incidentelor au fost identificate nouă victime, iar pentru patru dintre acestea a fost nevoie de transportul ulterior la spital.

Controale cu privire la respectarea cerințelor de securitate la incendiu

Totodată, în această perioadă, inspectorii de prevenire au desfășurate și șase controale cu privire la respectarea cerințelor de securitate la incendiu de către operatorii economici din sfera activităților de comerț cum ar fi discoteci, cluburi, săli de evenimente, restaurante, precum și unități de cazare din județul nostru.

Potrivit ISU Argeș, încă de la începutul controalelor au fost identificate nereguli.

Iar în urma unui control inopinat, un club din centrul municipiului Pitești a fost amendat cu 100.000 lei și închis temporar, până va intra în legalitate.

Această măsură s-a aplicat pe o perioadă nedeterminată, până la intrarea în legalitate a operatorului economic din centrul municipiului Pitești, pentru încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu în ceea ce privește periclitarea vieții ocupaților și forțelor de intervenție prin neasigurarea numărului minim de căi de evacuare prevăzute de reglementările tehnice în vigoare, precum și depășirea cu peste 10% a numărului maxim de utilizatori, față de valoarea maximă de referință a locației.”, transmit reprezentanții ISU Argeș

Controale au fost efectuate și în localitatea Arefu, unde au  fost identificate 17 deficiențe, printre care și funcționarea a cinci spații fără autorizație de securitate la incendiu.

Acestea au fost sancționate cu avertismente, dar și o amendă în cuantum de 64.500 lei pentru funcționarea fără autorizație de incendiu.

foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeș: Beat și fără permis de conducere, un tânăr a intrat cu mașina într-un vehicul parcat

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IJJ Argeș | ISU Argeș

Ultimele articole