CNAIR reia lucrările pe DN 73 Piteşti-Braşov după o pauză de 5 ani

de | 07.06.2023 08:30 | Știri, Câmpulung Muscel, Din ediția tipărită, Economic, Național

Odiseea unuia dintre cele mai înjurate drumuri din România continuă! Reabilitarea DN73, drumul care leagă Piteștiul de Brașov, era în urmă cu peste un deceniu una dintre cele mai așteptate investiții. Demarate în 2015, deşi contractul fusese semnat încă din 2011, lucrările au fost blocate după circa trei ani. Între timp, contractul cu asocierea Azvi-Straco a fost reziliat, iar lucrările au rămas în aer, aşa încât proiectul de modernizare a DN73 nu a fost niciodată finalizat, porţiunea dintre Câmpulung şi Râşnov rămânând la fel ca înainte.

750 milioane lei + TVA pentru DN 73

Săptămâna trecută, CNAIR a scos la licitaţie un contract de aproape 750 milioane lei fără TVA, pentru modernizarea porţiunii de 74 km din DN73 rămase  nereabilitată. Licitaţia a fost împărţită în două loturi, primul lot în lungime de 48 km reprezentând sectorul de pe teritoriul județului Argeș, cuprins între Câmpulung şi limita cu judeţul Brașov, iar cel de-al doilea – porţiunea de pe raza judeţului Braşov, de la Fundata până la Râşnov.

Proiectul prevede aducerea drumului la parametrii normali de funcționare și fluidizarea valorilor de trafic. Lucrările vizează, pe lângă lucrările de ranforsare și lărgire a carosabilului la minimum 7 m, și modernizarea a 13 poduri, resistematizarea a 21 de intersecții, numeroase lucrări de consolidare, respectiv refacerea sistemului de evacuare a apelor pluviale. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 19 iulie, durata contractului fiind de 54 de luni de la semnarea contractului.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Contract de 5 milioane euro la Bogaţi pentru o firmă acuzată că face lucrări deplorabile

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Brasov | Câmpulung | CNAIR | DN 73 | Straco